| | | |

Костадинов се разгорещи: Всички в затвора, като предават държавни тайни

“Война може да избухне в центъра на Балканите. Вижте ситуацията в Косово.

Войни има и в Косово, и в Сирия – не сме свикали Консултативен съвет за национална сигурност. И в Йемен има.

Така лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов обясни защо нямало нужда от Консултативен съвет за национална сигурност при президента. Той уточни, че всяка война е трагедия

И там загинаха хора, но не беше свикан консултативен съвет. Не се доверявам на държавното управление. Има хора, които си вършат работата, има и такива, които изнасят информация”

Това заяви в ефира на БНТ Костадин Костадинов.

На директен въпрос дали се доверява на работата на българските служби, Костадинов отговори:

“Службите са едно от най-консервативните неща в държавата. Не нужна реформа. Много ми е трудно да дам черно-бяла оценка, безспорно има хора, които си вършат работата и такива, които не.

Държавна измяна – така Костадинов атакува съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, като обяви, че според него той ходи един вид да докладва на западни посолства.

Хората, които изнасят държавните тайни са тези, които управляват.

Най-добрата реформа е да вкараме в затвора тези, които изнасят държавни тайни. Ако бях аз на мястото на Кирил Петков “в този запис”, нямаше да съм излязъл от затвора, убедено каза Костадинов

Ако на записа не беше Кирил Петков, а бях аз? Още нямаше да съм излязъл от ареста. Разпадът у нас е достигнал невероятни дъна”, добави лидерът на “Възржадане”.

Срам

“По време на председателския съвет лицето Петков даде унизителен отговор, който ме е срам да го кажа. Той беше относно присъствие там на Даниел Лорер.

На този председателски съвет присъстваха хора, чието място не беше там. Влизаха хора, носеха кафета, докато се четяха докладите, влезе фотографът един път, втори път”, разгорещи се политикът.

Според него вотът на недоверие е задължителен.

Попитан защо тогава нямаше вот на недоверие в тази сфера, а в енергетиката, отговорът на Костадинов не беше по същество – трябвало за цялостна политика. Все пак уточни, че ако нямало териториални планове, нямало да има вот на недоверие.

Максимум 4 млрд. лева ще ни дадат от Европа, а печалбата от тази индустрия (въглищни централи) била 2 млрд. лева, възмути се лидерът на “Възраждане”.

Как да работят въглищните централи – оттегляме се от Зелената сделка и предоговаряме квотите за въглеродни емисии, е визията на Костадинов.

1,7% ни е производството на въглероден двуокис от общоевропейското, а то е 7% от световното, каза още лидерът на “Възраждане”.

Той добави, че не можело всички под един знаменател – ТЕЦ “Брикел” произвеждал 1% от енергийния микс, а (тук каза, че може би спекулира) – 50% от замърсяването.

Държавата не си върши работата, според Костадинов. За финал той каза, че енергетиката е черна точка за всички предходни правителства, но Конституцията не предвиждала да им се търси отговорност.

“Вот на недоверие трябва да се направи за цялостната политика. Той важи и всички предходни правителства, но за съжаление в Конституцията не съществува подобен механизъм”, каза Костадинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts