| | | |

ВАЖНО! Всеки клиент на банка ДСК трябва да прочете това, иначе ще пострада СНИМКА

Нов опит за фишинг измама се завъртя в онлайн пространството, а в основата е Банка ДСК.

Потребители получават в електронните си пощи мейл, в който се алармират клиентите на банката, че във връзка с последните стандарти за информационна сигурност и защита на данните, се изисква от тях да добавят допълнително авторизационно средство в своите акаунти в рамките на следващите 24 часа.

Съобщението веднага трябва наведе потребителите към бдителност, като има няколко ключови момента.

Първо самият мейл не е поименно адресиран до конкретен потребител, каквато практика имат повечето финансови институции у нас. Т.е. той е разпратен до всякакви потребители, независимо дали са клиенти на банката или не.

Второ подателят не е официалната поща на банката, а мейл, който няма общо с нея – admin@sonid.bg.

Трето в мейла има хиптерлинк, който приканва потребителите да въведат лични данни, нещо, което нито една банка не прави.

И четвърто – посочен е кратък срок за действие – 24 часа, който да накара потребителите да действат незабавно от страх да не пострадат акаунтите и парите им.

Целта на тези фалшиви съобщения е хората да дадат личната си информация, която по-късно да бъде използвана злонамерено.

Ето какво гласи и самото измамно съобщение:

Уважаеми клиенти,

Въз основа на последните стандарти за информационна сигурност и защита на данните, изискваме всички наши клиенти да добавят допълнително авторизационно средство в своите акаунти в рамките на следващите 24 часа от получаването на това известие.

Тази мярка е взета с цел да подсигурим вашата информационна и финансова сигурност, както и да предотвратим евентуален бъдещ неоторизиран достъп до Вашата сметка.

Ако не добавите допълнителното средство за авторизация в установения срок, достъпът Ви до нашите онлайн услуги, ще бъде преустановен за неопределен период от време.

Последвайте връзката по-долу за да завършите процеса:Благодарим Ви за разбирането и съдействието Ви в този важен процес за защита на вашата сметка и лична информация. Нашата цел е да осигурим най-високите стандарти на сигурност за всички наши клиенти.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts