| | | |

Корнелия Нинова: Искаме оставка и избори 2 в 1

Ще има избори в софийската и бургаската организации в двумесечен процес.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след пленума на партията.

“В София градската организация не изпълни решение на Националния съвет. Даваме възможност на социалистите да решат какви ръководства да си изберат.

Ще се гласуват 24 районни председатели и градско ръководство. Националният съвет не изключва и не наказва никого. Това е най-справедливо и демократично. Ана Янева ще ръководи работна група за изборите”, подчерта тя.

Ръководството на партията обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания.

Иван Таков обясни, че не са направили нищо нередно и заподозря, че може да има саботаж на евровота.

БСП е направила и оценка за деветте месеца управление на правителството.

“От 80 закона са приели 11. Това е резултатът от правителството. Искаме оставка и избори 2 в 1. Характеризира се с липса на морал, национално предателство, лобизъм в полза на частни интереси, узаконяване на корупцията.

Правителството има две програми – официална – фалшива, с пет приоритета Шенген, еврозоната, ПВУ, намаляване на инфлация, публичност при обяествени поръчки. По нито един няма съществен напредък”, смята тя.

“Според неофициална – истинската – препраха мафията и корупционния модел на Борисов. Имената на новите назначения на службите са съгласувани с посолство.

Движат се по скрита и паралелна програма, в която има и употреба и злепоставяне на европартньори.

Видя се отказ от националния интерес в съдебната система. Паралелното правосъдие е резултат от реформата. Ще изнесем и анализ по сектори и министерства какво е изпълненото”, заяви Нинова

Лидерът на БСП разкри, че на пленума е приет и проект на европейска платформа за изборите. Той ще бъде допълван и обсъждан в партията.

Подкрепяме Никола Шмид за общ кандидат на социалистите за председател на ЕК. Кристиан Вигенин от своя сподели, че единодушното вземане на решения в ЕС трябва да остане в сила, особено за изключително чувствителните въпроси.

“Ние сме против закриване на ТЕЦ, докато не бъдат изградени заместващи ядрени мощности. Развитието на ВЕЦ пък трябва да бъде ускорено. Въглищните райони може да се превърнат в икономически зони с намалени данъци.

Искаме специална защита на земеделците, заради ефектите от войната. Нужно е създаване на здравен съюз в здравеопазването. Предлагаме Европейска агенция за развитие и управление на изкуствения интелект”, обобщи той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts