| | | |

Бойко си призна: Да, взех подкуп в това село ВИДЕО

Ужасно е това, което става в света. Съобщенията, които получаваме за събитията в Близкия Изток, струпванията на армади, гигантското противопоставяне на колоси в света, убиването на цивилни граждани и от двете страни…

Ние сме заявили подкрепа за Израел заради вероломното нападение. Но във всички случаи трябва да се отнасяме човешки към цивилното население, това е същността на Европа.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Смолян, където на събрание на членове и симпатизанти на партията представят кандидатите за кметове и общински съветници в областта.

Пълната зала го посрещна с аплодисменти. На събранието е и известният ни историк проф. Николай Овчаров.

„Прочетох, че руски самолети ще патрулират в Черно море с ракети „Кинжал“. А бяха времена, в които ние правехме добросъседство, правехме регионални политики, правехме така, че етническата толерантност, особено в тези райони, да е водеща цел“, припомни той.

„На мен ми е криво, че от водеща сила на Балканите, когато отидех, където и да е, и видеха флага на колата отстрани, ръкопляскаха хората. Сега като видят наши национални отбори, навсякъде ги освиркват“, възмути се той.

„Българският флаг когато минаваше, не се сменяха от граница на граница полицейски коли. Българската кола носеше просперитет. Неслучайно всички балкански държави ме наградиха с най-високите си държавни отличия. Включително и Унгария“, подчерта Борисов.

Той припомни реализираните в региона на Смолян инфраструктурни проекти, реализирани при правителството на ГЕРБ и спрени по времето на следващите правителства.

И попита: “Господин Сабрутев да попитам – защо нищо не направихте? Това са три години! Всичко щеше да бъде приключено – както пътят за Девин, Лъки, Доспат, Кръстова гора…

Излизат и като някои професори, дошли от чужда държава, започват да ни поучават”.

Борисов допълни, че пътят Рудозем – Гърция е бил направен по времето на управлението на ГЕРБ:

“Като съобщят – идва гръцкият премиер, сериозен приятел ми е, но ние си направихме нашето, а ангажиментът на гръцката страна си стои. Но това се прави на среща премиер-премиер. И ми е много интересно премиерът Денков във Варна на срещата дали го е обещал това нещо… “

“Сега 3% дефицит е лошо! В Чепеларе се запознах с балдъзата на Атанас Славов, правосъдния министър. И я помолих, снимахме се и я помолих – пиши му – от балдъзата – откъдето е жената, оттам е и родата.

Той е добър министър, не мога да си изкривя душата. Цялата тая правосъдна реформа я движим и всички имат заслуги, и трите партии”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„300 млн. разбирам че са дали преди няколко дни за мантинели, боядисване, маркировка. Къде ще ги видим тези пари? Ще кажат – ами там сменихме, там се изтърка. Ето го вашият път!“, обърна се той към местните хора.

„Това са 3 години, не са 3 месеца, да кажете не бяха подготвени. За 3 години всичко щеше да бъде приключено“, каза Борисов.

Той си спомни как е обикалял региона и е посетил села, до които е нямало пътища, и по-точно село Осиково.

„Горе ягоди ми дадоха една касетка рушвет. Докато слязохме ги изядохме. Градини с ягоди – много мили хора“, призна той.

“Знам какви пари сме давали на региона, независимо дали кметът е на ДПС… То други имаше ли в региона? Имаше преди един от БСП, той ни остави 24 млн. дълг”, заяви лидерът на ГЕРБ.

“Аз помолих само за едно нещо строителния министър, когато ставаше министър, и Кирил Петков и Асен Василев. На Мечката пътя, едно село в Родопите, голямо, и на мен не ми го направи.

Не за мен! 21 век те вървят по козя пътека. Стотици хора живеят там. Остана ми това пътче, бяха там багерите. И свърши мандатът и си тръгнаха”, припомни Борисов.

“Питат ме дали ще мога да поема ангажимент за пътя за Девин. Очевидно няма да можем при тази конфигурация. От тези избори зависи дали ще можем да поемем ангажимент”, подчерта той.

“За пътя за Девин явно не можем да поемем ангажимент с такава конструкция. И от тези избори зависи дали ще можем да поемем ангажимент. Пожелавам ви успех! Всички сте ми еднакво важни.

Защото Родопите са супер важни. Родопите не са като другите планини. Тука е първо етническата толерантност.

Помните – когато откривахме пътя – владиката и ходжата. И тогава ходжата ми прочете една строфа от Корана. Помня го с цялото си уважение. И листчето си го прибрах.

Родопите трябва да са пример! И затова слагахме половин милиард за пътища всяка година. Досега щяхме тези три години да асфалтираме и там, където козите се качват…,” добави Борисов.

Той нахока и структурите на ГЕРБ в региона:

“Забележката ми, е че много малко жени има в листата. Да не се учите така. Навсякъде над 50% са ни жените, вършат страхотна работа, и по-добра от мъжете”. Той заръча на кметовете да си подготвят кадри жени.

Всички кметове да си направят изборите и да си подготвят през тези години силни кадри от женски пол. Защото ЕК и ЕП поставят това – жена начело”, обобщи Бойко Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts