| | | | |

ДЪНО! Мила Робърт на гей парада: Вие ми видяхте п*тката

“София прайд” удари дъното!

Преди броени минути бездарната “певица” Мила Робърт, известна единствено само с чалга ремикси, ошашави парада със звучното “Вие ми видяхте п*тката!”.

Дали дъщерята на Ваня Щерева изтърси скандалната фраза под влияние на някоя забранена субстанция или се надяваше микрофонът да не е още включен, така и не се разбра.

Преди Мила да принизи събитието до вулгарна селска проява, адвокат Деница Любенова от ЛГБТ организацията “Действие” съобщи на шарената аудитория, че е организирана подписка с

молба до Европейската комисия да открие наказателна процедура срещу България заради отказа на държавата да издаде българско гражданство на бебето Сара.

Адв. Деница Любенова призова ЕК да открие наказателна процедура срещу България заради отказа на страната ни да издаде български паспорт на бебе Сара

Бебето Сара е дете на две майки, едната от България, другата от Великобритания. Столичната община отказваше да издаде документи на детето.

Целият проблем за Сара у нас идва оттам, че тя има две майки — българката Калина и британката Джейн. А конституцията ни казва, че бракът е само между мъж и жена.

Семейният кодекс пък посочва, че произходът от майката се определя от раждането, като майка на детето е жената, която го е родила, включително при асистирана репродукция.

Сара е родена в Барселона на 8 декември 2019 г. в семейството на Калина и Джейн Кинг.

Двете сключват брак на 23 февруари 2018 г. в Гибралтар. Той е отразен в тамошния граждански регистър. В испанския акт за раждане българската майка е написана като “майка А”, а британската като “майка”.

През март 2023 г. след четиригодишна битка, Върховният административен съд (ВАС) отказа да признае гражданството на дете, защото има две майки.

Така съдът заобиколи задължителното решение на Голям състав на Съда на Европейския съюз (СЕС).

В решението си ВАС твърди, че Сара не е български гражданин, защото няма доказана биологична връзка с българската си майка.

Съгласно решението на СЕС от декември 2021 г., България е длъжна да издаде паспорт на Сара, който да ѝ осигури правото на свободно движение в рамките на ЕС и в който паспорт да бъде отразена връзката на детето с двете му майки.

Три са основните искания на участниците в София Прайд тази година: промени в Наказателния кодекс, касаещи престъпленията от омраза, улеснена процедура за смяна на пола и узаконяване на еднополовите семейства под някаква форма.

На основната снимка: Недоразумението Мила Робърт преди да изтърси вулгарната фраза

Източник: Лупа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts