| | | |

Бойко Борисов: Асен Василев в трамвая ли е чул, че “Лукойл” се продава, откъде го знае

Борисов е в Перник за представянето на кандидатите за кметове и общински съветници в областта.

С него са и председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев и председателят на МГЕРБ Георг Георгиев.

Предизборното събитие се провежда в зала “Панорама” в града.

Пръв взе думата Делян Добрев, който коментира актуални теми, свързани с енергетиката, една от които – проблема с петролната дерогация.

“Как работят срещу руските интереси в България, при положение, че им дадоха 3 млрд. долара. Позволяват им дори да изнасят горива за ЕС, което е забранено с дерогацията.

Освен това между първо и второ четене вкарват клауза, която дава пълен монопол на “Лукойл”. Така се товари всеки български потребител с по 1 лев да им плащаме”.

Георг Георгиев заяви на свой ред:

“Искам да ви поздравя, скъпи приятели, с днешния ден – на Св. Иван Рилски, който е покровител на вашия град”.

Георгиев коментира и постигнатото по време на управлението на ГЕРБ – с акцент пътното строителство, както и строителството на важни обекти от първостепенно значение.

“Бих ви призовал, нека на 29 октомври да мобилизираме и време, и усилия, и познати, и приятели, защото знаем вече какво негативно може да се случи със страната. Нека не го пренасяме и върху местната власт”, заяви Георг Георгиев.

Той подчерта, че екипът на ГЕРБ е пример за сплотеност и призова: “

Скъпи наследници на Кракра и Иван Рилски, нека Перник и цялата област бъдат за пореден път символ на победата на ГЕРБ. Няма друга власт, в която по такъв начин да си личат и моралът, и волята, и трудолюбието на хората”.

След бурни аплодисменти думата взе Бойко Борисов

“Аз съм причината ГЕРБ да подкрепи Станислав Владимиров за кмет на Перник, не организацията. Защото той показа, че се грижи за всички перничани.

Преди да дойда, минах през новото училище и ремонта на старото. Завиждам на децата ви, на внуците ви. Такова съоръжение само тука сме направили. Закритият плувен басейн е фантастично направен. Класни стаи, осветление, физкултурни салони, интермодални стаи…”

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Перник и припомни какви трудности е преодолявало ръководството на града и правителството на ГЕРБ, за да постигнат това, което вече се ползва с благодарност от жителите.

“Честен човек съм. Не ми държеше сърце да изправя срещу сегашния кмет мой кандидат. Не че нямаме. Но в трудните времена с него цялото ВиК на Перник подменихме. Затова на тези избори помолих организацията да подкрепим сегашния кмет.

Той се грижи добре за перничани и ме прощавайте – аз съм виновен, не организацията, че се наложи това да го направим. То е за доброто на перничани.

А помните – неговата партия пускаше сигнали срещу него за това, че сме спрели водопровода. Той беше през цялото време коректен за направеното от ГЕРБ.

Джентълменството в политиката трябва да е факт”, заяви Бойко Борисов.

Той се пошегува, че “започнал да се притеснява, че Делян Добрев го канят без негово знание”. Заварвам, че ме чака тук в Перник и почва да ми светва една червена лампичка.

Но те говорят сякаш ние сме опозицията на ПП. Но ще припомня – ние гласуваме заедно с ПП и ДБ в парламента. Против нас – ИТН, Възраждане и БСП. Защото нищо по-добро не можем да сглобим в момента.

Нито ГЕРБ е достатъчно силен, нито другите партии могат да управляват. Това е т.нар. сглобка, която е възможно най-доброто,” заяви Борисов.

“Ако опозицията се докопа до някаква власт, изолацията на България ще стане такава, каквато беше преди. Трябва да полагаме много усилия и разговори, за да се случват правилните неща.

Това, което Делян говори за “Лукойл”, ме притеснява. Защото очевидно ние не успяваме да се наложим и да спрем – левчето от вашия джоб за бензин и дизел.

А в Перник не може да се влезе от коли. И всички те са заредили с левчета, които са отишли в посока “Лукойл”, който не плаща данъци.

Затова трябва да сме безкомпромисни, докато не изясним цялата истина”, заяви Борисов.

“Лукойл” плаща нула данъци”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Асен Василев заяви, че “Лукойл” се продава, а самата компания го опроверга. Премиерът Денков го опровергава. И тук възниква логичния въпрос: Откъде го е чул? В трамвая ли го е чул или в метрото?”, попита Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts