| | | | |

Хекимян: Всеки ден се чувам и виждам с г-н Борисов, скоро очаквайте събитие с двамата

В скоро време очаквайте събитие, на което ще присъства Бойко Борисов, а аз също ще бъда там. Темата, която ще бъде засегната, ще бъде свързана със София.

Това обяви в интервю за НоваНюз кандидатът за кмет на столицата от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

„Няма да издам темата, но е свързана с поредната наказателна акция. Същите наказателни акции, каквито имаше преди една година от правителството на „Продължаваме промяната”, когато спряха парите за метрото на София. Като със спирането на парите за канализация.

Същата акция на Кирил Петков и Асен Василев, в която не искаха да дадат допълнителни пари, за да помогнат на градския транспорт на столичани и искаха да вдигат цената на билета”, добави той.

Според Хекимян посочените трябва да отговарят „защо работиха срещу софиянци преди една година, а днес обещават какво ли не за София и за хората, които милеят за града”.

„Аз нарекох това, по време на откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС, политическо и гражданско лицемерие.

Те дължат отговор за политиката, която са водили анти-София, само защото кметът е от ГЕРБ, а всъщност са се опитали да накажат софиянци”, смята кандидатът за кмет.

Няма умора, моята амбиция е да работим за София. Всеки ден сме на терен, на събитие в столицата. Искаме да продължим да работим за благото на града – със сто нови паркинга, заличаване на „калните точки“, нови детски градини… в това ни е хъса за победа.

Хекимян обясни, че всеки ден се чува и вижда с Бойко Борисов, за да обсъждат теми, свързани не само със София, но и с България. По думите му у софиянци няма умора от ГЕРБ

Той посочи, че ген. Владимир Вазов е кметът на София, на когото се възхищава най-много.

„Ген. Владимир Вазов е модернизирал столицата, направил я по-светла, подобрил е градския транспорт, по негово време се случва Рилският водопровод.

А моята готовност е да изграждам нови детски градини, да направя нов парк в „Младост“, да се подобри доболничната помощ при ДКЦ-тата. Аз съм тук, за да работя за София“, подчерта Хекимян.

Кандидатът за кмет на столицата уточни, че работата за София не трябва да спира, защото „има такъв риск“.

В София искам да се работи за хората. Освен големите инфраструктурни проекти, имаме визия за кварталите, за 100 км тротоари. Важната инфраструктура е свързана с хората – със здравето, с поликлиниките, които трябва да бъдат подобрени.

С детската поликлиника, която трябва да бъде готова съвсем скоро. Тя ще се намира ул. „Пиротска“, в центъра на града. София не е обикновен град, ние сме столица, добави Антон Хекимян.

Той беше категоричен, че веднага ще подаде сигнал до прокуратурата, ако някой му предложи подкуп, в случай че стане градоначалник на София.

В разговора си с водещата Наделина Анева Хекимян наблегна на това, че комуникацията с гражданите ще бъде важен елемент от управлението му.

Много е важно Столична община да има обратна връзка със своите граждани. Може да има такова приложение къде ще има ремонт, коя улица ще бъде затворена и за колко време.

Тази проактивност трябва да бъде подобрена, за да бъдат гражданите информирани. Гражданите искат добра инфраструктура в кварталите, подобряване на условията в междублоковите пространства, както и по-добър живот, коментира Хекимян.

На финален въпрос за смяната на имена на улици в София, Хекимян увери, че такива решения няма да бъдат взимани еднолично, а след диалог с жителите на столицата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts