| | |

Риск от безредици: Гърция засили охраната на бежанските лагери

Властите в Гърция засилиха охраната на бежанските лагери поради опасения от безредици, като реакция на военните действия в Газа, съобщава БНР

Гръцката гранична охрана проведе успешна акция по спасяване на 22-ма мигранти от Либия до остров Гавдос. Те са в добро здраве.

Арестувани са двамата трафиканти, които получили по 7 хиляди евро от всеки мигрант, за да бъдат транспортирани до Италия. Поради повреда на плавателния съд се наложило намеса на гръцката морска охрана.

Случаят потвърждава изразените от премиера опасения, че войната между Израел и “Хамас” ще засили бежанския натиск към външните граници на Евросъюза.

Поради съображения за сигурност се прехвърлят полицейски части от Атина към островите, за да се засили охраната на лагерите за бежанци.

Властите се страхуват от напрежение сред мигрантите, като реакция срещу военните действия в Газа, а в лагерите има хора с различни религии и култура,което пък може да навреди на майки с деца. Това коментират специалисти в медиите днес.

Повишена е охраната също на всички гранични пунктове. Следят се и контактите на около 3 хиляди палестински бежанци в Гърция.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts