| | | |

Борисов: Парламентарната ми група вече започва да не ме слуша. Нещата и в бюджета не са добре, приходите – също НА ЖИВО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се среща със симпатизанти в Добрич. В града той представи кандидатите за кметове и общински съветници в областта.

11 са кандидатите за кмет на Добрич за следващия управленски мандат, регистрирани в Общинската избирателна комисия: Красимир Николов е кандидатът на ГЕРБ за Добрич.

Преди да излезе пред актива на ГЕРБ Борисов посети паметника на ген. Иван Колев в Добрич.

“Това е ген. Иван Колев. Много важно е да се види какво пише на паметника му. Той казва, че Бог му е свидетел за това, че са ни освободили руснаците. Но какво търсят те в Добруджа. Признание – да. България обаче си е наша.

И от “Лукойл”, и от “Газпром”. Това българите трябва да знаят, защото в историята това не се учеше. А този човек, предвождайки конницата, е победил цяла армада”, каза Бойко Борисов и добави:

“Ген. Колев е един събирателен образ на българското общество. Затова много хора казват, че България е проруска, има много русофили. Руснаци, поляци, финландци – и те са гинали за България и ние сме признателни.

Това е много важно за отношението на българите към тази велика държава. Имали сме много славни времена, но и много проблеми с тях”, каза той.

В залата на трибуната се качи Даниел Митов.

“Забелязвате ли, че изчезна понятието корупция. Подмениха го с възстановяване на интегритет. Но така или иначе България трябва да има правителство.

Виждате какво става в Израел. Той може да ни подскаже, ,че светът се е разделил на две – свят на диктатури и свят свободен”, заяви той и обясни:

“С таксите за транзитния руски газ, България трябва да има до края на миналата година 3 милиарда печалба. Колко много критикуваха, че Балкански поток е построен с наши пари. А сега става така, че ние ще печелим”.

“С таксите за транзитния руски газ, България трябва да има до края на миналата година 3 милиарда печалба.

От трибуната Борисов продължи темата с Балкански поток.

“Когато Путин и Лавров казаха, че заради мен България ще загуби всичко, припомням, че руския газ минаваше през Гърция. Затова ние вложихме много енергия да не ни изхвърлят от газовата карта.

Направихме най-мощната компресорна система на Балканите. 80% е ваша. Могат да тласкат газа във всички посоки.

Много пъти историята си прави шеги. И най-големите ни критици върху построеното от нас слагат 20 лв. такса.

Аз не допуснах никой да вземе проценти и комисиони от вас. Цялото трасе и фирмите са 100% държавни. Това е най-печелившото предприятие в България за всички времена”, уточни Борисов.

Според него Балкански поток наполовина се е изплатил. Догодина ще излезе на печалба.

“Разбрах, че ще имаме среща утре за “Лукойл”. Прокрадва се, че дерогацията ще увеличи цените. Страшен страх. Защото ще предложим след седмица да няма дерогация.

Нашето правителство, прави ли ви впечатление, че не прави нищо срещу “Лукойл”. От него досега са излезли от джобовете ни 3 млрд. долара.

Парламентарната ми група вече започва да не ме слуша. Нещата и в бюджета не са добре, приходите – също”, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново нападна правителството заради дефицита.

“Сега 3% ви се вижда нещо хубаво. А то е пагубно. Все едно семейство да започне да живее на заеми. Аз съм консервативен. Никога не съм взимал заеми.

3 г. безотворност. Не очаквах, че държавата може да отиде чак дотам. Безумие.

Вчера Кирил Петков казал, че правителството се справяло много добре със земеделците и миньорите. Безспорно е така. Решихме проблема със земеделците, благодарение на решението на парламента.

С миньорите правителството не искаше да се вижда с тях. Кой свърши работа – Пеевски. Той беше моторът да се подпише споразумение, заяви Борисов и добави:

“Сега ПП-ДБ много ги плаши тази дерогация. Какви са тези ангажименти с “Лукойл”?

В момента ви взимат със 70 ст. повече от джобовете. Когато имат зор, ние заставаме зад тях. Когато имат успехи, те са си самодостатъчни. Такава им е тактиката до момента”, разгневи се Борисов.

Той пожела на хората “Хубава вечер”.

“Аз не знам вече ден ли ми е, нощ ли ми е. Снощи си направих устата “Ако случайно не дойда”. Казаха ми даже да ни си го мисля. И аз не се мислих, станах рано и дойдох.

В “Цар Лъв” имаше паника в каньона. ГЕРБ е праволинейна – във времето всички манипулации и лъжи по наш адрес са били само за това да ни превърнат в лесна плячка за чуждия интерес, включително и за съседите. Ние се противопоставихме”, заключи Борисов.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts