| | | |

Бойко Борисов с първа гневна реакция заради „Кодгейт“ ВИДЕО

Няма да коментираме дали е вярно, аз не разбирам от кодове. Как щяхте да реагирате вие, ако бяха видели Томислав Дончев да снима кодовете? Никой не го е карал да ходи да снима, а след това да ни обвиняват нас.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

„Ние нямаме кодовете. 4-5 човека от ПП обясняват, че знаят какви ще са резултатите от изборите. И преди сме го преживявали. Всички социолози ни даваха преднина и накрая ПП победиха.

Как става това? Всичко това ни кара да бъдем мнителни. Аз се обръщам към хората, да отидат да гласуват, защото това е единственият демократичен начин на избор.

„Това е „Кодгейт“. Не мога да разбера как той кореспондира с ГЕРБ, ДПС и мен. От обед ги призовавам да отхвърлим ветото, да приемем ПВУ.

Следобед получаваме упреци. Не мога да разбера с какво ги предизвикахме. Провеждаме си кампания, надъхваме хората – всичко си е в рамките на реда“, подчерта той.

Лидерът на ГЕРБ закрива кампанията на ГЕРБ под знака на огромния скандал с кодовете на машините за гласуване, който гръмна днес.

Няколко минути преди 18 часа, в зала 6 влезе лидерът на партията Бойко Борисов. Той беше придружаван от Десислава Атанасова.

“Нашият председател е бил днес, сега ми разказва какво се е случило така, че по-добре да пиете вода от извора“, заяви Борисов.

Думата взе Десислава Атанасова.

“На втория съвет изслушахме г-жа Габриел, която изпълнява длъжността на премиер. Министърът на електронното управление Йоловски каза нещо много интересно – че г-н Кирил Петков и Божидар Божанов, са му оказвали натиск за поръчки за 600 млн. лв.

Ние бяхме повече от 15 човека в тази зала, цялата ЦИК, всички председатели, с изключение на ППДБ.

Всички ще сме готови да сме свидетели. Това е нечуван скандал – мандатоносителят да му оказва натиск“, каза тя.

Няма да коментираме какво е вярно и какво не, не е наша работа, аз не разбирам от кодове. Искам да попитам – как щяхте да коментирате ако бяхте снимали Томислав Дончев да снима и сваля кодове, към демократичните медии се обръщам. Оставам на вас и вашата съвест да го коментирате, допълни Борисов.

“Каквото решение вземе ЦИК, ние се съобразяваме с тях. И аз призовавам да оставят ЦИК и ДАНС да си вършат работата“, призова Борисов.

Никой не го е карал да ходи да снима и да ни обвиняват нас. Ние не сме снимали, ние нямаме кодовете, каза още той.

“Ясно е как ставаме трети. В един запис се говореше за ала-бала, как удрят проекта на Слави и това ни кара да бъдем осторожни и мнителни. И аз се обръщам към хората да отидат и да гласуват, защото това е единственият начин да възтържествува правдата“, заяви Бойко Борисов.

Нямам спомен този министър да съм го виждал някога, нито заместник-министъра, призна лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts