| | | |

Борисов остро: ПП-ДБ са избрали друг път. Те мислят, че с изнудване и натиск ще продължат. Вече е късно да ни търсят за подкрепа ВИДЕО

Тези избори са наказание за цялата политическа класа – 27% активност – това е абсолютна нелегитимност. Толкова малко гласували и толкова ниска активност – анализаторите и всеки от нас трябва да си направи извод защо вървим така надолу

Резултатите на ГЕРБ са отлични. 1499 местни депутати на ГЕРБ срещу 396 на ПП-ДБ. Дори БСП и ДПС има повече от “Промяната” в страната.

Когато ние печелехме изборите в София, беше с над 200 000 гласа, това е вълна. За Фандъкова гласуваха 247 000. Сега ПП и ДБ имат 119 хиляди, това е наполовина.

Най-добрият начин да си върнем София е, като я загубим. Такава ниска избирателна активност!

Това коментира пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след първия тур на местните избори

снимка: Кадър

Преди изявлението си той се срещна с основните лица в местната коалиция “Съединени за Пловдив”, с които се разбра да подкрепят кандидата за кмет на партията Костадин Димитров на балотажа срещу Ивайло Старибратов от ПП-ДБ.

“Те в половината градове като Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево дори не са на балотаж, а са трети или четвърти.

Вие чухте ли някой от ПП и ДБ да подкрепят кандидатите на ГЕРБ? Нека нашите избиратели, след като нямаме общо решение двете партии за страната, да си гласуват по съвест”, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и резултатите в столицата.

“Аз лично не се ядосвам хич, това са 18 години, в които управлявахме София. Видяхме какво правят в страната – 3 години хаос, обедняване, задлъжняване. Вече не е грешно да си от Държавна сигурност и да си тормозил хора”, каза още Борисов.

Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано – добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и

както Хекимян каза – “По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност”

Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа, това се прави още в неделя вечерта, сега е късно, коментира лидерът на ГЕРБ.

Дори БСП и ДПС имат повече от ПП страната.

Когато печелехме в София, печелехме над 200 000 гласа, 247 000 гласа дойде Фандъкова – това е вълна, одобрение. Сега ПП и ДБ имат заедно двете партии 119 хиляди. Наполовината на това, което ние печелехме, когато сме се явявали, каза Борисов.

3 години се водеше целенасочена атака срещу ГЕРБ и Фандъкова. Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Ще я спасим от спасителите.

Познавам тия хора, те не могат да работят, те са мързеливи, заяви Борисов.

Преди местните избори казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъдат първа политическа сила. Това услужливо не искате до го коментирате. Силата на една партия е цялата страна.

Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини, заяви Борисов.

От тях 7 са областни градове, отбеляза той. 71 общини кандидат за кметове на ГЕРБ и подкрепяни отиват на балотаж, отби журналистическата атака за лош резултат в София на местния вот.

Какво беше по-естествено от това да се подкрепяме в страната? И всички кметове щяха да са на ПП, ДБ и ГЕРБ почти. И това щеше да генерира допълнителна стабилност.

Те са избрали друг път. Те мислят, че с изнудване и натиск ще продължат.

По отношение на издигането на Антон Хекимян за кмет на София той посочи:

“Идеята беше в София след 18 години да стартираме с независим кандидат, външен за партията, да може да се представи така, че грешките да може да ги поправи, и с нови идеи – абсолютно честен и подготвен човек.

Той си има функции оттук нататък в партията. Аз мисля, че софиянци малко сгрешиха с него, но глас народен, глас Божи“, обясни той.

“Важното е, че догмите, които те ги налагаха, вече не съществуват. Вече не е грешно да си от Държавна сигурност, вече не е грешно да си тормозил хората. Вече това е приемливо за обществото в София.

И резултатите на Вили Лилков – един истински десен човек, 5%, показват, че това вече е минало. Преходът вече е завършен“, обяви лидерът на ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Костадин Димитров обяви, че са проведени разговори със Славчо Атанасов и той е обещал подкрепа за ГЕРБ.

“Сега сме се впуснали да доказваме колко сме лоши взаимно. А от следващата седмица някак си трябва да убедим хората, че сме добри взаимно.

Дори и за мен е трудно да си го представя как ще стане”, каза Борисов във връзка с отношенията в “сглобката”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts