| | | |

Кой, как и кога натисна Бонев и компания да замълчи? Ще се осмелят ли спасителите да излязат и да обяснят?

Къде е сега Борис Бонев със “Спаси София” да протестират, че Халите станаха Кауфланд?!

Хипермаркетът отвори врати – най-вероятно точно в мандата на Бонев и Терзиев е издадено и подписано въвеждането му в експлоатация. Не виждам обаче протести от “Спаси София”, не виждам живи вериги, медийни изяви по темата. Пълно мълчание.

във Фейсбук профила на Карлос Контрера от ВМРО

снимка: Архив

Казвам това, защото през август 2021г. Борис Бонев и “Спаси София” си направиха една гръмка пиар кампания, в която се обявиха против Халите да стават поредния хипермаркет.

Припомням някои изказвания на Бонев и спасителите на София:

“Каним всички софиянци на протест тази сряда от 18:30 ч. пред Халите, за да заявим категорично, че не искаме Халите да бъдат изцяло променени както по отношение на интериора, така и що се касае до функциите на закрит пазар”.

„Смятаме, че Централните хали могат да бъдат много повече от обикновен супермаркет, каквито вече има няколко в непосредствена близост.

В полза на икономическото и туристическо развитие на квартала и цяла София ще бъде да се запази функцията на сградата като място с множество малки търговци, занаятчии и заведения, фокусирани върху локалната икономика, които предлагат интересни и разнообразни стоки и услуги.

Сградата е уникална даденост и тя трябва да бъде мотор за развитие в сърцето на града”

„За нас е неприемливо инвеститорът тихомълком и без обществено обсъждане и публично представяне на проекта да се опитва да прокара такава промяна.

Сградата е частна, но е паметник на културата от национално значение и затова собственикът ѝ има дълг пред обществото да я запази и реставрира, а не да я превръща в безличен обект” и т.н.

Това са говорили от “Спаси София” през 2021г. по темата с Халите.

Сега изведнъж, когато в крайна сметка Халите станаха хипермаркет – мълчат. Нещо повече – това се случва в техния мандат с техните подписи и мълчаливо одобрение. Защо?

Промениха ли си Борис Бонев и “Спаси София” позицията, че Халите трябва да бъдат “сградата като място с множество малки търговци, занаятчии и заведения, фокусирани върху локалната икономика, които предлагат интересни и разнообразни стоки и услуги.”, цитирам самия Бонев.

Кой, как и кога натисна Бонев и компания да замълчи по този случай, за който тъй силно пищяха през 2021г.?! На какво основание и на каква цена е това мълчание?

Парадокс – точно в управлението на София от “Спаси София” се случва това, което отричаха!

Защо? Ще се осмелят ли спасителите да излязат и да обяснят? Медиите ще попитат ли как и защо Бонев и “Спаси София” си смениха коренно позицията за Халите? Много интересно, много.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук/ Карлос Контрера

Similar Posts