| | | |

Корнелия сънува власт: Докога тази мъка в сглобката? БСП сме морални и чисти, единствената алтернатива сме на…

Все по-вероятни изглеждат избори 2 в 1. Противоречията между партньорите в тази коалиция се задълбочават, няма разбирателство по почти никакъв въпрос и това е агония. Агония и за държавата, и за тях, и за българските граждани и изход от това е избори 2 в 1, отново хората да си кажат мнението.

Това коментира в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“До кога така тая мъка – по всеки въпрос изнудване помежду им, рекетиране, пазарлъци за постове, за порции от властта – всеки път ли ще е така?!

Готвят се да сменят регулаторите, да се избира нов ВСС, нов инспекторат към ВСС и ако всеки път в тази агония ще върви държавата, просто няма никакъв смисъл от това”, каза Нинова.

Тя не мисли, че има друго резервно управляващо мнозинство в рамките на това Народно събрание и отново потвърди, че избори 2 в 1 е верният изход за държавата.

“Ние няма как да влизаме в такива сглобки – това означава да си зачеркнем усилията в последните 10-на години, в които категорично сме заявили, че сме против подобно задкулисие, паралелни договорки по кабинети, по SS-клубове и т.н.

Ние се борим 10 години срещу това и сега накрая да се предадем – просто няма как да стане”, каза още лидерът на БСП.

Според Корнелия Нинова, БСП е единствената алтернатива на това, което се случва – последователно, принципно, с много удари, които са понесли и въпреки това са устояли и не са излъгали никой от тези, които са ги избрали и няма как сега да влизат в такава сглобка.

Липсата на достойнство и морал в политиката е най-големият проблем и хората нямат доверие в политиците именно заради това – преди избори се обещава едно, а след избори се прави точно обратното, смята Нинова.

БСП е различна от този тип правене на политика и няма как да влезе в такива договорки.

БСП ще се бори България да не подпише двустранно споразумение с Украйна. Това означава изпращане на войници в Украйна, категорична бе Корнелия Нинова. Това означава пряко участие на страната ни във войната, опасява се лидерът на БСП.

Води се добре организирана, добре финансирана пропагандна война срещу БСП, посочи лидерът на социалистите. Това ставало преди избори, за да се омаловажава столетницата. Конституционната промяна беше направена, за да се овладее прокуратурата, критикува още Корнелия Нинова.

Като гледала новините за съдебната система, все едно гледала “Кръстникът”. Политически групи и лобита воюват в момента, по мнението ѝ.

Нищо няма да се произнесе от комисията за Мартин Божанов, по думите на Нинова. Няма начин зад това нещо да не стоят политици, категорична бе тя.

Битката ѝ със столичното БСП била за морала и чистотата в политиката. Тя вижда политическа търговия на гърба на БСП в СОС. Партията щяла да продължи да е трън в петата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts