| | | |

Терзиев пак шикалкави за дебата с Григорова, не поиска подкрепа от Бойко Борисов

“Не знам от какво бягам. До момента имам шест дебата, три от които с Ваня Григорова. Говорили сме на всякакви градски теми.

Не сме били очи в очи, но искахме да направим такъв дебат. Вчера в Дарик Григорова можеше да дойде и да имаме дебат един на един, но имахме амбициите да покажем и екипите.

Да има сблъсък на идеи, да покажем програмата, и районите кметове, и общинските съветници. Те работят в синхрон за да може градските политики да се реализират”

Това заяви в ефира на Нова тв Васил Терзиев, отговаряйки на въпроса, бяха ли от дебат с опонента си за балотажа, кандидатът на БСП и Левицата, Ваня Григорова.

“Това бяха част от първите въпрос, които ми бяга задавани в кампанията. Говоря за геополитическата ориентация. Като един от ключовите хора в държавата, нормално е всеки един избирател да се интересува от твоята геополитическа ориентация.

Г-жа Григорова много ясно показа къде е нейната геополитическа ориентация. Аз съм показал моята. Не може да се правят бакалски сметки”, каза Терзиев, говорейки относно геополитическата ориентация на кандидатите за кмет на София и сметките да не се изгуби вота на една или друга група граждани.

Би ли потърсил подкрепа от ГЕРБ за балотажа

“Не бих казал, че има по-лесен противник (между Григорова и Хекимян). На нас борбата ни от ден едно е била за гласовете на софиянци. Аз съм казвал, че искам да бъда кмет на всички софиянци, което означава да се търси пресечната точка на всички тези хора, независимо от техните геополитически убеждения.

Все пак живеем в един град, страдаме от едни и същи проблеми. Искам това да е основата, на която те гласуват”, каза той.

Терзиев коментира, дали вота за Григорова би бил наказателен вот срещу него и така наречената сглобка.

“За мен това нещо би било жалко, ако така гласуват хората, защото по този начин те ще накажат себе си. Гласуваш за добро управление на града, за да може да се покачи нивото на живот. Не разбирам какво те биха наказали”, каза той.

Терзиев каза би ли търсил подкрепа от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

“С Борисов аз никога не съм се виждал, не съм търсил подкрепа. За нас те са политически опонент на ниво София. Посоката е да се преборим за гласа на софиянци. Смятам, че го направихме достойно. Имахме добър резултат”, каза той.

Терзиев отбеляза, че социологията му е давала над 40% от вота на софиянци, а на изборите резултатът му е бил по-малък.

“Не знам как точно ни удари тази методика, просто целия низ от събития, активното мероприятие от петък, за да може да се гласува само с хартиена бюлетина…

Видяхте как се дописват бюлетините, в столичния квартал “Младост” изчезнаха бюлетините. Тези случаи не са малко. Изтичат гласове, за които някой си е направил труда да отиде да урната, а след това някой му ги е взел.

Въпреки всичко софиянци ни гласуваха доверие. Имаме кандидати райони кметове на балотаж в почти всички райони в София”, обясни Терзиев.

На кандидат-кмета на ПП се наложи да се обяснява пред водещите на Нова ТВ – Виктор Николаев и Мирослава Иванова за реплика от миналото, дали той се “вижда след 10 години на Бахамите”.

“Този вариант Б съм го имал и преди да почна да се занимавам с политика. Ако искам да почивам на Бахамите, ще отида, и не ми трябват много работа, бръчки и сиви коси”, каза той.

Ще има ли сглобка и на ниво София

“Многократно сме заявявали, че ще търсим подкрепа за добрите решения, които са обосновани, обсъдени, в които всичките страни са участвали. Не може да има промяна, когато ти погазваш някакви принципи.

Ще търсим добрите решения да са подкрепени. Хората в общинския съвет трябва да защитават интересите на софиянци”, отговори Терзиев.

Терзиев обясни, че ще търсят подкрепа от общинския съвет за добрите решения. “Тези 61 човека в общинския съвет трябва да защитават интереса на софиянци”, заяви каза той и добави, че няма да правят безпринципни коалиции.

По повод корупцията в София, той обясни:

Попитан как ще спре корупцията Терзиев отговори, че не може да даде обещание, че няма да има корупция. Но обеща, че ще има нулева толерантност за това. “Както се казва: Никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая. Борбата с корупцията тръгва от върха”, каза той.

„Нашата борба ще бъде да внедрим система за оценяване на риска от корупция – това е методология, която включва анализ на всички процеси, практики, за да видиш ти къде седиш като звено.

Всяка система за антикорупция казва едно – борбата с корупцията тръгва от върха. Когато хората отгоре-надолу нямат толерантност към корупцията, се задействат процесите.”

„Има български градове, от които можем да вземем пример. Графитите са голяма тема, защото те ни карат да изглеждаме като гето, това ще бъде голяма борба да се спре. За мен то е престъпление. Всички институции трябва да работят, защото София не изглежда като хората”, каза още той.

Терзиев похвали инж. Стоян Братоев за това, че е спасил милиони, с които е построено Метрото. Той определи изграждането на софийския метрополитен като голям успех за София.

На въпрос какво ще прави в понеделник, ако не бъде избран за кмет, Терзиев отговори, че ще благодаря на избирателите, на екипа, на всички, които са седели зад него.

„И след това ще реша с какво да се занимавам“.

“Ще благодаря на избирателите и на екипа, които са стояли за мен, независимо от резултата. И преди да се занимавам с политика със се занимавал с промяната на нашето общество, с обществено полезна дейност, с инвестиции”, каза Терзиев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts