| | | |

Напрегнато гласуване на Денков, той смъмри ЦИК: Отговорността за проблемите с машините е на… ВИДЕО

Премиерът акад. Николай Денков успя да гласува, въпреки че в секцията му имаше проблем с машинното гласуване.

Преди него дама изпита затруднение, тъй като машината не разпечата разписката за гласа ѝ.

Денков, обаче, успя да гласува по този начин. Машината разпечата разписка, макар и с леко забавяне.

„Тези проблеми, които виждаме, са резулрат от недобрата координация между институциите. Отговорността тук е на ЦИК“, заяви Денков след гласуването.

„Аз не искам повече да коментирам днес. Очевидно като свършат изборите трябва да се постави въпросът как връщаме доверието в изборния процес.

Хора, излезте и гласувайте за този, който искате да управлява града ви. Ако не излезте вие, ще излязат други и те ще определят“, призова той.

„Очевидно имаме проблем вече с доверието. То системно беше нарушавано в последните години, въпросът е как да върнем доверието в изборния процес“, каза още премиерът.

Той отказа да коментира искането си на оставка на шефа на ДАНС.

„Никой не пипа институция в момента, в който има такива задължения“, каза той и относно заместник-министъра на електронното управление.

Премиерът беше запитан и за предстоящата си визита в Израел.

„Напрежението е много високо там. Всички разбират, че ако ескалира конфликтът, това може да има огромни последствия по целия свят“.

По думите му, ключово е да се освободят заложниците и да се намали опасността от „Хамас“. И от друга страна да не се предизвика хуманитарна криза.

„И двете страни трябва да се чуят“, подчерта премиерът и уточни, че не са видени разговори за изпращане на военна помощ за Израел.

Израел не е искала и военна подкрепа от България, каза Денков. “Няма такива разговори изобщо”, допълни той

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts