| | | |

Шест партии и коалиции срещу ГЕРБ: Поискаха касиране на вота за Общински съвет в Хасково

Шест партии и коалиции поискаха касиране на вота за Общински съвет в Хасково.

Жалба за непризнаване на изборните резултати и отмяната на гласуването за органа на местното самоуправление е подадена в Административния съд в областния център, съобщиха за БТА представители на политическите сили, които са внесли колективния иск.

Това са “Ние идваме”, “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България”, “България на регионите”, “Възраждане” и “ВМРО-БНД”.

Основанията ни са грубо нарушаване на изборния процес и манипулацията му, каза водачът на листата на “Ние идваме” и новоизбран съветник Марин Райчев.

Според него има основания да се твърди, че резултатът е бил съществено повлиян заради нарушенията и следва да бъде отменен.

Става дума за може би хиляди гласове – надписани, заличени или откраднати, коментира и кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници на “Възраждане” Георги Георгиев.

Към исковата молба има приложени и съответните доказателства, посочи водачът на листатата на “БСП за България” Камен Тодоров.

Ростислава Жекова от “ВМРО – БНД” уточни, че решението за колективен иск е било взето още преди втория тур на вота в Хасково.

На първия тур на вота 41-членният Общински съвет бе попълнен според решението на Общинската избирателна комисия както следва:

“БСП за България” двама общински съветници, ГЕРБ – 14. “Български гласъ” – четири, “Има такъв народ” – един, “Ние идваме” – трима, “Възраждане” – двама, “България на регионите” – трима, Движение за права и свободи – девет и “Продължаваме промяната – Демократична България” – трима.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts