| | |

Варна стана кочина като София. Кметът “чисти” морската столица чрез фейсбук

Преливащи контейнери, разрастващи се смрад и мръсотия станаха повод управата на община Варна да види серия саботажи срещу себе си.

Проблемите с боклука започнаха преди 3 дни. Тогава възмутени граждани заляха социалните мрежи с кадри от преливащия боклук. Питаха къде спи общината, защо не контролира сметоизвозването.

Положението с боклука не е непознато, но обичайно се случва през лятото – когато Варна се напълва с хора. А сега е зима.

Интересно е също, че кметът Благомир Коцев (ПП-ДБ) построи съществена част от предизборната си кампания миналата година с критики срещу предишната власт (ГЕРБ) точно за сметосъбирането – обещаваше проблемите да не се повтарят.

А се повториха на третия месец от мандата му, припомня СЕГА.

Реално голяма криза с боклука няма. Тежко е положението предимно в централните райони “Одесос” и “Приморски”. Но неприятната ситуация е факт. Край доста контейнери се образуваха микросметища. А и ГЕРБ отигра топката, атакувайки кмета.

В неделя преди обед Коцев реагира и обяви във “Фейсбук”, че взема на “ръчно управление” ситуацията.

Призова хората да публикуват на профила му снимки на заринатите контейнери с уточнение на адреса:

“Вземам проблема с боклука във Варна на ръчно управление! Кризата достигна недопустими нива, които не само загрозяват градската среда, а и застрашават публичното здраве. Оправданията повече не вършат работа.

Фирмата, която наследихме като свой партньор от предишното управление, е санкционирана за несправянето й с проблема. От днес тя ще работи по мои лични указания.

Моля варненци да споделят снимки на непочистени контейнери за смет в коментарите под тази публикация, като добавят адреса.

Адресът е важна подробност, защото Общината, в координация с фирмата-изпълнител, ще изпраща извънредни сметоизвозващи екипи на място по вашите сигнали.

Или ще се справим с тази проста задача бързо и ефективно, или ще има нов конкурс и нова фирма, която да се грижи за чистотата на Варна”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts