| | | |

Извънредно! Покушение срещу палестинския президент ВИДЕО

Срещу палестинския президент Махмуд Абас е извършено въоръжено нападение. Един от охранителите му е убит при нападението. Не е ясно къде е извършен атентата.

Няма информация какво е състоянието на Абас.

По първоначална информация радикалната групировка “Синовете на Абу Джандал” е поела отговорност за нападението.

Твърди се, че те са поставили 24-часов ултиматум на палестинския президент за Газа.

Става известно, че конвоят на палестинския президент Махмуд Абас е бил атакуван. Видеокадри от атаката показват, че поне един от охранителите на Абас е прострелян.

Преди около едно денонощие организацията “Синовете на Абу Джандал”, за която се твърди, че е част от палестинската служба за сигурност на Западния бряг в рамките на “Фатах”, е дала на Махмуд Абас 24 часа да предприеме действия срещу Израел.

След като срокът е изтекъл, конвоят на палестинския президент е атакуван. “Синовете на Абу Джандал” вече пое отговорност за нападението, информира Turkiyenewspaper.

Абас имаше изненадваща среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен на Западния бряг в неделя, 5 октомври.

На срещата си с Блинкен Абас поиска от Израел да спре атаките си срещу Ивицата Газа.

“Обявяваме от днес, че палестинското ръководство е изправено пред историческа отговорност да обяви пълна конфронтация с престъпната израелска окупация.

Брат Абу Мазен (бел. ред. – истинското име на Абас) разполага с 24 часа, за да представи ясна позиция, като обяви пълна конфронтация с окупацията, използвайки всички средства, и да осъди изявленията, направени от престъпника Антъни Блинкен.

След това той няма власт над нас и нито един клон за сигурността на Палестинската автономия няма да следва заповеди и да получава инструкции”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: EPA

Similar Posts