| | | |

Трайчо Трайков за Паметника на съветската армия: Ще бъде преместен, новият областен управител работи по въпроса

Трябва да се подобри ефективността в Столична община. Пред Васил Терзиев стои огромна мениджърска задача и аз знам, че той ще свърши прекрасна работа.

Това каза в “Денят започва” по БНТ преизбраният за кмет на столичния район “Средец” Трайчо Трайков.

Трайков потвърди, че Паметникът на Съветската армия ще бъде преместен от Княжеската градина, но зависи от областния управител кога ще стане това.

“Има много граждани и наши симпатизанти, които ги интересува този въпрос. Всичко, което зависи от нас, сме го свършили. Аз издадох предписания. Новият областен управител започна да предприема конкретни стъпки”.

Трайков, който беше преизбран за кмет на “Средец” още на първи тур, коментира, че ситуацията в района е коренно различна, което наистина ми дава надежда.

“Като погледна назад през последните години се удивлявам от това, което успахме да свършим – и благодарение на моите усилия, и с добронамереното съдействие на хората от всякакви позиции и партии в Столична община”.

Районните кметове трябва да имат повече правомощия и отговорности, каза Трайчо Трайков.

“Едното е ремонтите на знакови обекти, второто е въпросите, свързани със сметосъбирането и почистването. Ние получаваме жалбите, но после трябва да се молим на други хора да свършат същата работа”.

Като най-голямо предизвикателство пред новите кметове в София посочи подписването на договори с едни и същи фирми, които строят, ремонтират и почистват.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts