| | | |

Настимир Ананиев: Борисов подари кученце на Путин и се обясни в любов на Ваня Григорова. Радва ме, ако мрънка, че министър не покрива стандартите на ГЕРБ

Заместник-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев заяви, че не вижда нужда от смяна на министри в кабинета.

„Ако ГЕРБ и Борисов мрънкат, че отделен министър не покрива стандарта на ГЕРБ, това мен може само да ме радва.

Този формат на сглобка, макар за мен това да е тежък компромис, всъщност беше направен на базата на ротация”, заяви Ананиев.

Това заяви в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS заместник-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев.

По думите му ГЕРБ може би са се отказали от Мария Габриел да бъде министър-председател при ротацията, тъй като и днес на срещата им във Велико Търново тя не е присъствала

Виждаме, че Борисов развява “евроатлантизма”, но помним, че подари кученце на Путин и се обясни в любов на Ваня Григорова”

Делян Добрев напоследък се явява като един морален стожер, а това е човекът от Кумгейт и Пелетигейт, скоро явно ще е и от Лукойлгейт”, коментира депутатът.

Според Ананиев не трябва да се сваля дерогацията на “Лукойл” преди зимния сезон заради цените.

„ГЕРБ като че ли искат да гарантират пари за техните кметове. Доколкото разбрах, Борисов държеше на неговите общини, по този начин парира недоволството в ГЕРБ в момента”, заяви Ананиев. По думите му това е извиване на ръце.

Според Ананиев в момента общините в голямата си част нямат проектна готовност, въпреки че за тях са заложени 1 млрд. лева с бюджета за следващата година.

„Средствата ще стигнат до тези общини, които имат готови проекти”, изтъкна Ананиев.

„В бюджета има рекордни пари за инвестиции – 12 млрд. лева. От тях 1 млрд. лева отиват директно към общините.

Моето притеснение е, че те нямат предпроектна готовност. Аз твърдо съм против да извадим листа на кметовете на ГЕРБ и да кажем Монтана – еди колко си, Велико Търново – Даниел Панов – еди колко си”, заяви Ананиев.

Той коментира още, че Бойко Борисов се е вихрил срещу данъците за недвижимите имоти, което е предложение на Националното сдружение на общините в България, чийто председател е кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Ананиев коментира и приходите в бюджета на държавата.

„Имаме 2 сегмента, знаете как се формират тези 2,3 млрд. лв. – 1,3 млрд. идват от второто плащане по ПВУ, което ние се надяваме до края на годината да дойде, макар че ветото на президента забави с 1 месец този процес. В момента работим наистина да се получи до края на годината”, заяви той.

По думите му в момента дефицитът в държавата е под 1%.

„Имаме буфер, който може да бъде използван, за да запазим 3-те процента, които са ключови за еврозоната”, заяви Ананиев. Той изтъкна, че няма дупка от 7 млрд. лева в бюджета.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts