| | | | | |

ГЕРБ-СДС в СОС попари мераците на ПП-ДБ-СС: Да не разчитат на нас! След всичките им клетви…

Георги Георгиев, който до изборите бе председател на Столичния общински съвет, показа със снимки церемонията по полагане на клетва на новия общински съвет

Той отчете какво е направено в София по време на неговия мандат и обясни защо с колегите му от ГЕРБ няма да подкрепят номинацията на ПП-ДБ-СС за председател на СОС.

Ето какво написа Георгиев в личния си фейсбук профил:

Уважаеми съграждани,

С колегите ми от групата на ГЕРБ-СДС днес положихме клетва да се грижим за хората на София, да правим града ни по-подреден и предлагащ достъпни и качествени услуги за всички – от градски транспорт, през здравеопазване до градоустройствени решения.

Обещаваме да се ръководим от интересите на гражданите на Столична община и да работим за тяхното благоденствие.

Ще подкрепяме добрите идеи за София, ще предлагаме адекватни мерки, ще бъдем безпощадни срещу всяко посегателство върху Вашите интереси.

Гражданите избраха първа политическа сила в лицето на обединението ПП-ДБ-СС и на тях се пада отговорността да вземат първото управленско решение – за избор на председател на съвета.

Припомням, че и ние нямахме мнозинство в предходния мандат и на нас се падна отговорността да намерим по прозрачен начин стабилна политическа подкрепа.

Ние от ГЕРБ-СДС бяхме 27 съветници от общо 61, но с подкрепата на ВМРО, с които ГЕРБ беше в коалиция на национално ниво, взехме над 3400 решения за един мандат – не с плаващи мнозинства, а в резултат от подчинено на принципи сътрудничество по политики – в името на хората.

Затова не подкрепяме вижданията на ПП-ДБ-СС да решават проблемите на софиянци с “плаващи мнозинства”.

Представете си как се договарят плаващи мнозинства по 120 доклада за всяко следващо заседание на съвета? Няма стабилно управление, изградено на плаващи пясъци.

Днес най-голямата група в съвета са 23 съветници, тоест в сходна с нашата ситуация и те трябва да издържат първия си изпит.

След всичко изговорено от тях и клетвите им в кампанията, че няма да търсят подкрепа от нас, ние няма да гласуваме за тяхната номинация.

Очакваме от тях да поемат отговорност за всичко, което са обещали и е време да изпълнят.

За да е добро едно управление, то трябва да постави в центъра си приоритетите на гражданите. Така сме работили винаги, така ще работим и занапред!

На добър час!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Георги Георгиев

Similar Posts