| | | |

Проверка на работата на великотърновския прокурор Йордан Кожухаров през последните 3 год.

Временно изпълняващият функциите главен прокурор ще провери работата на великотърновския прокурор Йордан Кожухаров през последните три години.

Това съобщи самият Кожухаров след 30-минутна среща с Борислав Сарафов.

Магистратът беше извикан, за да обясни защо е пуснал срещу подписка мъжа, причинил тежката катастрофа в събота, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов.

“Няма как да не се притеснявам, но ще си нося отговорността”, обясни Йордан Кожухаров, който видимо беше доста притеснен.

Той на няколко пъти повтори, че е възможно да се е предоверил на разследващите относно информацията за личността на Начо Панталеев.

До момента експертизата за превишена скорост не е готова, затова младият мъж е обвиняем, че допуснал загуба на контрол и е шофирал по начин, който не е съобразен с климатичните условия.

Делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов, който загина на пътя София – Варна в събота няма да се води от Окръжната прокуратура във Велико Търново. За това наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров е бил уведомен от главния прокурор Борислав Сарафов.

В 12 часа днес Кожухаров беше повикан на разговор със Сарафов. Срещата между двамата продължи около 20 минути.

След разговора Кожухаров разказа, че преди да определи своята мярка, три пъти е попитал разследващия какво има за Начо Панталеев, а той му отговорил – нищо.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТА

Similar Posts