| | | |

Прокуратурата: Начо вече е без книжка, няма право да напуска страната

“Постановено е отнемането на книжката на Начо Пантелеев, има и забрана за напускане на страната. Може технически в момента да се изпълнява, но това е свършено”

Това коментира говорителят на Окръжна прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев по повод информацията, че наблюдаващият Йордан Кожухаров не си е свършил работата.

Обяснението дойде, след като в тв ефира бе коментирано тази сутрин, че джигитът на пътя все още има документ за шофиране и не е получил забрана за напускане на страната.

При административни производства книжката се отнема директно от органите на полицията.

Когато обаче шофьорът е обвиняем по наказателно производство прокурорът отнема с постановление, временно до решаване на въпроса за вината, обясни той.

“Привличането като обвиняем е като условие, за да може да се отнеме книжката. Това е направено. Технически в момента ли се изпълнява, но е постановено. Наложена и е и забрана да напуска страната. Тези неща се изпълняват от полицията, но са постановени”, коментира Благоев.

Прокурорът каза още, че акцията в дома на Начо Пантелеев не е по делото за инцидента с Ферарио Спасов.

“По друго досъдебно производство във връзка с публикация във фейсбук, на която той е с оръжие, което държи в дясната си ръка и гледа панорамата от скалите на Лясковец. Тя е от 2016 г. и се установи, че оръжието не е негово.

Твърди се, че е газово, на друг, който не е от Лясковец и в момента не е в България”, уточни шефът на полицията в Горна Оряховица Мариян Лонгинов.

Мерцедесът пък не е собственост на 24-годишния Начо. Той е на лизинг и се води собственост на пловдивска фирма.

Начо е издънка от известния джебчийски род Манджите. Жените на тарторите “работят” в чужбина, основно във Великобритания, докато тарторите тук демонстрират положение, без да имат и ден трудов стаж.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts