| | | |

Калин Стоянов: Депутати, които биха се изгубили в Южния парк, говорят за охрана на границата

Депутати, които биха се изгубили в Южния парк, си позволяват да говорят за спиране на нелегалната миграция от Турция и охраняването на границата

Това обобщение направи вътрешният министър Калин Стоянов.

Той пристигна в парламента за вота на недоверие срещу правителството заради политиката му в сферата на националната сигурност и отбраната.

В началото опозицията атакува основно военния министър Тодор Тагарев заради некомплекта в армията и помощта за Украйна. В мотивите обаче има 3-4 изречения за бежанския натиск от Турция, както и за политиката на кабинета “Денков” в сферата на енергетиката.

“Надявам се, че тези три изречения не са написани от хора, които не знаят къде се намира държавната граница, но съм сигурен, че са написани от хора, които ако ги пуснем в Южния парк, може да се загубят, а обясняват за държавна граница, охрана, начин на охрана, ремонти и автомобили”, каза Стоянов от трибуната на Народното събрание.

Критиките на опозицията, описани в мотивите на вота на недоверие гласят:

“Сериозен елемент от неспособността да се гарантира националната сигурност на страната са недостатъчните мерки по ограничаване на нелегалната имиграция, особено на фона на прогнозите за възможно рязко нарастване на потока вследствие на новия конфликт между Израел и “Хамас”.

Некачествено построената ограда на българо-турската граница от правителството на ГЕРБ е компрометирана и не се приемат нужните мащабни действия за нейното укрепване.

Не се назначават и планираните 1200 гранични полицаи, за което има осигурен ресурс.

Затова и не е изненада, че независимо издигането му във водещ национален приоритет на правителството, членството в Шенгенското пространство днес е също толкова далеч, колкото при формирането на този кабинет”, гласят критиките на опозицията, описани в мотивите на вота на недоверие.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts