| | | | |

Явор Дачков призова: Борис Бонев да декларира официално , че е гей!

Явор Дачков призова Борис Бонев, председателят на организацията, прераснала в партия – “Спаси София”, официално да декларира хомосексуалната си ориентация.

В пост на страницата си във Фейсбук Дачков прави авангардното си предложение, а освен това го определя като “най-вредния малък човек за София след големите схеми на Орлин Алексиев” и “тотал щета”.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Мисля, че Борис Бонев официално трябва да декларира, че е гей, както това направи преди 22 години Клаус Воверайт на извънреден конгрес на Социалдемократическата партия в Германия.

През 2001-а г. той каза следното: “Аз съм гей и това си е окей”. Неговото признание първо шокира, но после го направи кмет на Берлин от 2001-а до 2014 година.

При Бонев е малко късно за кмет, защото сам се отказа заради Васил Терзиев, но това може да е последната му възможност за шеф на СОС.

При сегашната конюнктура би могъл да опита с рекета за дискриминация по полово самоопределение, но като гледам състава на общинския съвет – едва ли ще се трогнат.

Най-големите губещи в тези избори са Борис Бонев и “Спаси София”. Полагаха усилия от 8 години, а на края Десето дойде, затвори им устата с някой лев и им взе мечтата.

Сега Бонев ще е точно толкова значим, колкото и останалите общинари в СОС, защото никой няма да го избере за шеф, най-малко “Промяната”, която изглежда щастлива от това стечение на обстоятелствата.

За София това е добра новина, защото най-вредния малък човек, след големите схеми на Орлин Алексиев в последните години на София, бе именно Борис Бонев. Тотал щета, корумпѐ на дребно и погром на битово управленско ниво.

Надявам се, че Васил Терзиев вече го е разбрал и ще бъде щастлив да му съобщи със съжаление в очите:

“Пич, знам каква беше сделката, аз моята част я изпълних, но нямаме достатъчно мнозинство за твоята.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts