| | | |

Преговори за ротацията до последния момент. Владислав Панев мълчи като партизанин на разпит имало ли е скандали между преговорните групи

“Всичко може да се случи, преговорите не са финализирани, докато всичко не е уговорено, а очевидно не е всичко уговорено”.

Това заяви в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

Нивото на доверие в коалицията не е голямо, иначе отдавна преговорите да са приключили, призна Владислав Панев.

Панев не коментира дали е имало скандали между преговорните групи в петък и за какво са били те.

“И да има проблеми и търкания, това е нормално, когато се решава кои да са членовете на МС за следващите девет месеца”.

Представителят на Зелените в коалицията ДБ, не мисли, че Тодор Тагарев е препъникамък за правителството, а и военният министър бил символ на правителството. Също така няма друг ход освен Асен Василев да е министър на финансите.

Министър Тодор Тагарев не е препъникамък, а напротив – един от символите на правителството заради помощта за Украйна.

Смята, че лидерите на ПП-ДБ ще постигнат добри резултати и коментира, че слабо правителство би било по-лошо от нови избори.

Според Владислав Панев няма друг ход освен Асен Василев да остане финансов министър, тъй като предстои влизане в еврозоната

“Да се сменя играч по средата на мача не е особено мъдро в момента и то при положение, че инфлацията пада.”

Никой в управлението не говори за увеличаване на данъците, заяви депутатът.

“Никой не смята да се съобразява с МВФ, това няма да се случи по време на това правителство и това парламентарно мнозинство”.

В здравеопазването има много течове и натиск, затова и Христо Хинков не иска да поднови мандата си, обясни депутатът. Припомняме, че още в края на миналата година Хинков обяви, че няма да остане на поста си, включително и заради това, че не усеща подкрепа от парламентарната група.

Малко е вероятно, ако Мария Габриел предложи кабинет, той да не бъде подкрепен в зала. Но Владислав Панев не изключи Мария Габриел да се възползва от 7-дневния срок, който й дава Конституцията, за допълнителни преговори за съставяне на правителство.

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в петък от другия край на България, Поморие, че ако Габриел не се представи при връчването на мандата с изпълнен такъв, се отива на избори.

Панев открои като важни въпросите за съдебната система, а и българската енергетика е в сериозна криза. Има много проспани реформи, посочи Владислав Панев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts