| | | |

Бойко Борисов поиска спешни оставки и посече Терзиев ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

Вътрешният министър Калин Стоянов не трябва да си подава оставката. Спортният министър трябва да си подаде оставката незабавно, защото нагнетяваше напрежението”,

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

“Големият въпрос е не кой министър да си подаде оставката, а защо е токова важно това с петрола”, допълни той.

“Как така заради тоя петрол пусти и тези пари явно са готови да падне правителството, да се съберат с опозиционните уж партии – Възраждане, ИТН и БСП и това да е по-важно от правителството. “Лукойл” е частна компания, пряко подчинена на Кремъл – това е безспорен факт.

Запитан дали от ГЕРБ-СДС ще влязат в пленарната зала, за да осигурят кворум за гласуването на вота на недоверие, той каза:

„Ние не сме партия, която осигурява кворум. Не осигуряваме кворум на тези, които решиха да пада правителството, да се откажат от него, само заради петрола”.

Че са правени нарушения, са правени, това е ясно. Добрев е във Вашингтон и ще разкаже. Големият въпрос е не кой министър да си даде оставката, а защо е толкова важно това”, коментира Борисов.

Припомняме, че малко по-рано съпредседателят на “Продължаваме промяната” (ПП) Кирил Петков поиска оставката на Стоянов и президента на БФС Борислав Михайлов.

Борисов отново призова и председателят на Българския футболен съюз Борислав Михайлов незабавно да се оттегли от поста си.

“Преди това трябва Борислав Михайлов да си подаде оставката, незабавно!“, каза Борисов, който още вчера отправи подобен призив.

“Терзиев, който позволи да се съберат агитките на мирен протест – как така ще събираш враждуващи агитки на мирен протест? Заради един, да не го нарека Борислав Михайлов с най-обидните думи, в София се проля кръв и Терзиев го разреши това нещо. Вследствие на което, тези провокации нямаше как да се подминат.

И най-интересното е, че в 7.30 часа, когато София гори, получавам имейл за среща от кмета на София. В 7.30 часа – вместо да си гледа града, той ми пише имейл.

С останалите не искам да се занимавам с лъжите им”, посочи още Борисов по повод писмото, което новоизбраният кмет на столицата изпрати го лидера на ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts