| | | |

Болеше ме! Протестът остана мирен само на хартия, пострадаха хора: Терзиев за нощта на ужасите в София СНИМКИ

“Снощи бях пряк свидетел на това, което се случи в центъра на София по време на заявения като мирен протест. Гледката беше травмираща”

Това заяви на страницата си във Фейсбук новоизбраният кмет на София Васил Терзиев.

“Най-грозното е колко много хора бяха ранени. Даже след края на протеста срещах из улиците граждани, които бяха пострадали. Това, което трудно ще заличим, е неприятното усещане от проявената агресия.

От това, че протестът остана мирен само на хартия и пострадаха хора.

Искам да уточня, че при съгласуването на протеста с мен, нито една от отговорните институции не даде знак, че се очакват провокации и проблеми.

А само при такива сигнали, информации и очаквания от органите на реда, кметът може да не съгласува събитието. Законът е ясен – отговорността е на организаторите и на МВР.

Болеше ме и като гражданин, и като кмет на София да виждам как всичко около нас се разрушава, опожарява и чупи умишлено.

Още снощи наредих районът да бъде напълно възстановен.

Аварийните екипи на Столичната община бяха на терен цяла нощ, а служителите им не се прибраха при семействата си, за да се погрижат за възстановяване на щетите.

снимка: Фейсбук Васил Терзиев

Над 80 елемента от градската инфраструктура са с установени щети след вчерашните събития – счупени или изгорени колчета, контейнери и кошчета, кашпи, стоянки за велосипеди.

Опожарен е и автомобил на Общинската полиция. Столичната община ще поиска от организатора на протеста да възстанови щетите по публичната инфраструктура.

Всеки протест е част от демократичния процес на изразяване на мнение.

Участвал съм в протести на демократичната общност, на които хората не се страхуваха да идват с децата си, с домашни любимци, с велосипеди. А след нас дори цветята в алеите оставяхме непокътнати.

Въпрос на гражданска съвест и отговорност е да пазим София, за чието облагородяване плащаме всички”, написа Терзиев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Васил Терзиев

Similar Posts