| | | | |

Калин Стоянов отсече: Няма да си дам оставката, гледах филм за МВР ВИДЕО

Бях на изслушване по въпросите на Шенген, после имах среща с 7 гранични директори. Не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека.

Това заяви на пресконференция след вчерашните инциденти в София вътрешният министър Калин Стоянов.

Той каза че е бил на филм за телефонните измами, свързан с работата на МВР. “Не съм си изключвал телефона, бях в непрекъсната комуникация. Няма напрежение между мен и премиерът Денков.

Посещението на филма е било негово служебно задължение, защото тази прожекция била важна за проблемите за борбата с престъпността.

Ако подам оставка, значи че предавам всички полицаи, които бяха на първа линия”, каза той

Стоянов заяви, че е учуден, че му искат оставката и добави, че не намира за логично министърът на вътрешните работи да се превръща в изкупителна жертва. Той осъди превишаването на правата на полицаите. Назначен е одит.

“Провокаторите се появиха по-късно. Оперативното ръководство е поверено на главния секретар и това отговаря защо министърът не беше на място. През цялото време съм бил в непрекъсната връзка с главния секретар и директора на СДВР.

Не бях на Министерски съвет, защото по същото време бях на изслушване в комисията за Шенген в Народното събрание. След нея имах среща с деветимата директори на граничните полиции”, каза Стоянов.

“Категорично заявявам, че не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека. МВР е консултант на филм за телефонни измами, който съвсем скоро ще тръгне по кината.

Това е сериозен проблем за българското общество. Присъствието ми там бе в работен порядък, а не да се забавлявам, освен ако някой не смята проблема с телефоните измами за забавен. Не съм бил с изключен телефон. Бях в постоянна комуникация с главния секретар и шефа на СДВР”, каза Стоянов.

Той отрече за напрежение между него и премиера Николай Денков.

“В нашия разговор аз му заявих, че според мен и ръководителите на мероприятието всичко е преминало нормално, но провокаторите се появиха по-късно. Това е проблемът.

Що се отнася до уволнението на заместника му Талакиев, Стоянов каза:

“Все още не мога да си обясня това уволнение. Политическото ръководството по закон няма право да извършва оперативното ръководство на терен между службите”.

Стоянов отрече да е бил притискан по време на изборите.

“От самото начало, когато заех поста на министър на МВР и имаше реплики за наше и ваше МВР, категорично заявих, че няма нито наше, нито ваше МВР. По никакъв начин не съм се подавал на натиск. Това е важното за мени екипа от хора, с които аз работя”, каза той.

“Няма напрежение между мен и главния секретар. Той е на границата с Турция, където се провежда поредната планирана среща. По отношение, кой ще е новият заместник-министър, все още не е коментирано”, каза още Стоянов.

Той обясни и невижданото сливане на феновете на различните футболни агитки.

Всички станахме свидетели как враждуващи от години агитки се обединиха в една кауза, а именно недоволството от БФС, добави вътрешният министър.

От МВР категорично отрекоха информацията, че Боби Михайлов е арестуван.

Имало оперативна информация, че това нещо се подготвяло да се повтори наново.

Всички арестувани са все още затворени.

Очаквайте подробности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts