| | | |

БСП на среща при Терзиев, Свиленски попари Борис Бонев

Втори опит да се избере председател на Столичният общински съвет ще има в понеделник.

Кандидатурата на ПП- ДБ-СС Борис Бонев не можа да събере нужните 31 гласа миналата седмица, като за него гласуваха само 23-ата от неговата коалиция.

Блокажът на СОС накара кметът на София Васил Терзиев да проведе срещи с всички политически партии, за да се видят кои от техните решения за София могат да бъдат подкрепени.

ГЕРБ няма да отидат днес на преговори, защото виждат договорка с БСП.

Социалистите са и първите, които пристигнаха на “Московска” 33, но не със съветниците, които отклониха поканата, а с депутатите Георги Свиленски и Ирена

“Дошли сме да представим приоритетите на гражданите на София. За постове в подкрепа за мнозинства не разговаряме. Борис Бонев няма да бъде подкрепен”, това заяви Георги Свиленски, председателят на ПГ на БСП

Георги Свиленски и Ирена Анастасова от БСП дойдоха в СО, за да се срещнат с кмета Васил Терзиев.

На влизане в Столична община новият кмет запази мълчание.

На срещата с БСП присъстват и номинираният за председател на СОС Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Ивайло Мирчев от парламентарната група на ПП-ДБ, но запазиха мълчание пред журналистите.

Късно днес среща ще има и с КОД, които имат трима общински съветници.

ИТН отказаха да водят преговори, а все още не е ясна и позицията на “Възраждане”. Така подкрепата за Бонев в понеделник изглежда почти невъзможна.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts