| | | |

Делян Пеевски е детегледачката на това правителство, който ги пази да не се провалят с глупостите, които правят

Обвинението от страна на министъра на вътрешните работи към Кирил Петков не е за това, че е искал разговор с него, а че му е оказвал политически натиск.

В България имахме запис, в който политици, конкретно Петков и Василев, директно казват, че възнамеряват да организират избори с „наше” МВР. Няколко месеца по-късно шеф на МВР казва същото нещо. Обвинението е за политически натиск.

снимка: Архив

Това коментира в студиото на „Здравей България” по NOVA политическият анализатор Кристиян Шкварек.

По думите му правителството е с мандат на хора, които са се провалили миналата година, свалени с вот на недоверие.

„При втория опит да направят кабинет на тях им е пришит ДПС и Делян Пеевски, за да ги пази от белите, които свършиха миналата година и да останат на власт. ДПС ги държат да не бъдат свалени, както бяха свалени миналата година.

Всички знаят, че това е коалиционно правителство. ДПС може да няма министри, но участват в управлението чрез Делян Пеевски

Делян Пеевски е детегледачката на това правителство, който ги пази да не се провалят с глупостите, които правят”, добави Шкварек.

снимка: Архив

Според Светослав Малинов, когато се поиска оставка на хора свързани с армията и МВР, заради грешка, започват да мрънкат, че това е по политически причини.

„Това, за което този човек трябва да си отиде го видяхме всички, видяхме прекомерното полицейско насилие”, каза Малинов. Той уточни, че всички са съгласни, че начинът, по който функционира настоящето правителство не е ясен и стабилен.

Според Светослав Малинов вътрешният министър Калин Стоянов трябва да си подаде оставката. Видяхме прекомерното полицейско насилие на протеста.

Той излезе и каза: „беше ми оказан политически натиск. Забравете за насилието, забравете, че бях на кино”. Това е поредния човек който когато стане напечено, вади картата на политическия натиск, каза още Малинов.

„Стъпки по посока на стабилността трябва да се направят на всяка цена, след приемането на бюджета. ГЕРБ трябва да увеличи присъствието си в правителството.

Присъствието на ДПС не е необходимо. Няма нужда, за да функционира мнозинството в парламента, ДПС да е в правителството”, каза Малинов.

снимка: Архив

По думите на проф. Росен Стоянов демокрацията означава и разделение на властите.

„Потвърждава се тезата, че управлението на държавата е тип „конвент”. „Няма независима изпълнителна власт, а всички решения се взимат в парламента и оттам се управлява МС.

Имаме ко -лидери на партии, които искат директно оставки в ефир на министри от правителство, което е с техния мандат. Не са те хората, а министър-председателят. Трябва да си зададем въпроса: Кой управлява МС?”, каза Стоянов.

снимка: Архив

Според пиар експерта Пепи Димитрова в политическа система като нашата най-нормалното нещо, е лидер на политическа партия, издигнал кабинет, да иска среща с министър.

„Защо държим отговорен Кирил Петков, че е искал среща? Това е най-нормалният политически механизъм. Въпросът е дали Кирил Петков е искал министърът да извърши противозаконни действия за изборите”, каза тя.

Димитрова уточни, че има нужда правителството да направи смислени неща.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts