| | | |

Напрежението ескалира! Денков се озъби на Пеевски: Да вземе лопата или снегорин! Моята работа като премиер не е да съм на терен ВИДЕО

Премиерът отговори на Пеевски и го посъветва сам да чисти снега

Премиерът акад. Николай Денков свиква извънредно съвещание в Министерския съвет днес във връзка с тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области, съобщиха от правителствената пресслужба.

“През последните 3 дни в редица области са паднали валежи, които надхвърлят 2,3 до 3 пъти месечната норма. Това не е нещо необичайно, но създава проблеми. В общините Варна, Плевен, Велико Търново, Разград има снежна покривка между 36 и 40 см. В София е между 25 и 30 см.”, отчете премиерът.

“Погледнете улиците на София колко паднали дървета и клони има, колко скъсани жици има. Екипите не могат едновременно да премахнат всички аварии.

Така е навсякъде, където има тежка ситуация”, обясни Денков защо има места, които са повече от 15 ч. без ток и няма информация кога това ще бъде коригирано.

В срещата на живо и онлайн ще се включат министрите на вътрешните работи, на енергетиката и на отбраната, главният секретар на МВР, началникът на отбраната, ръководствата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Агенция „Пътна инфраструктура”, както и областни управители.

На коментара на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, че “сняг не се чисти онлайн” и призива му премиерът да излезе на улицата, Денков бе лаконичен;

“Как Пеевски си представя ролята на премиера аз не знам – той да излезе със снегорин, лопата, с каквото иска и да почисти снега.

Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и тя да бъде подсигурена”, заяви премиерът.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts