| | | |

Корнелия с амбиции: Ще прави “един голям фронт – ляво-център, патриотичен”, писа “Слаб 2” на кабинета и отряза “Левицата”

“ПП-ДБ и ГЕРБ допуснаха Пеевски да стане формалният говорител, формалният премиер, той да решава проблемите и т.н. Да ви отговорят те защо го допуснаха това, при положение, че имат мнозинство ПП-ДБ и ГЕРБ. Те се предадоха. Що се отнася до Пеевски – не е луд този, който яде баницата, а който му я дава”.

Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Ние сме опозиция на това правителство, така че дали Пеевски ще бъде негов говорител или Денков, за нас е все едно.

Политиката му е сбъркана и знаете, че нашето искане за оставка и два вота на недоверие е категорично”, каза Нинова и подчерта, че не се справят и не изпълняват собствената си програма.

По думите й нито работата по присъединяванета към Шенген, нито Еврозоната, нито съдебната реформа са свършени от това, което те си поставиха като задача.

“По тяхната скала – двойка”, добави тя.

“По отношение на снега – пълен провал, трети ден има блокирани хора, селища без ток, непроходими пътища. Това е абсолютен провал на всички равнища”, коментира Нинова снежната обстановка в страната.

“Отговорностите са разпределени между много институции”, посочи тя. “Не е нормално толкова хора да бедстват. Който не си върши работата, да си ходи”, каза още Нинова.

БСП обсъжда на среща с 16 партии, с които са си сътрудничили на местните избори, как да продължи партньорството и как да направят, по думите на Нинова, “един голям фронт – ляво-център, патриотичен”.

“Събрали сме се да разговаряме как да продължим това партньорство, как да направим един голям ляво-център-патриотичен фронт”, като определи партньорите си като партии от левия спектър, център и патриотични. Сред тях са: “Партия на Зелените”, “Български социалдемократи”, “Свобода”, “Български възход”, ВМРО, както и няколко земеделски сдружение, изброи Нинова.

Попитана дали и “Левицата” е поканена за разговори и участие, Нинова отрече.

“Левицата” беше учредена в началото на годината от критици и противници на Корнелия Нинова, бивши членове на БСП, най-разпознаваемите сред които са Мая Манолова, Татяна Дончева, Костадин Паскалев.

“На тези избори в повечето райони се явиха като наши опоненти, дори използваха наши кадри, бъркаха се в наши структури – в Шумен, Сливен, Смолян, Видин. Като че ли бяха съсредоточили повече кампанията си срещу БСП, отколкото да я подчинят на общата ни цел срещу модела “ГЕРБ”, заяви Корнелия Нинова.

Припомняме, че БСП, по инициатива и настояване на БСП – София, обаче беше в местна коалиция с “Левицата” за изборите в София, като застанаха зад кандидатурата на Ваня Григорова за кмет.

По неофициална информация още в хода на предизборната кампания председателят на БСП така и не е застанала зад номинацията и я е приела с неохота. Това си пролича и от реакции след вота.

Вероятно първата ни тема ще е бюджетът, какви предложения да направим като парламентарно представена партия, посочи тя.

Нинова съобщи, че от “БСП за България” в бюджета за догодина ще предложат социалния си пакет, но нещо по-различно, което предлагат този път, е да бъдат обложени печалбите на банките с по-висок данък и да се сложи таван на банковите такси.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts