| | | |

Предозиране! Бонев: Заради ГЕРБ не почистихме София, не може да им преработим бързо тяхната система, която са…

Не сме водили разговори с БСП за председател на Столичния общински съвет (СОС). Личността не е проблем. Има четирима достойни кандидати за председател на СОС, но никой не успява да събере подкрепата.

Това заяви кандидатът на ПП-ДБ-Спаси София за председател на градския парламент Борис Бонев след проведена среща с представители на БСП.

Тази среща е втора, след проведена такава и миналата седмица, но на партийно ниво и с участието на кмета Васил Терзиев.

По думите му “личността не е проблем” – дали ще се откаже, според Бонев не това е препъни камъкът да бъде избран председател на СОС.

С БСП проведохме експертна среща и по основните теми за София имаме припокриване, коментира Бонев.

Постигнато е съгласие със столичните социалисти за неща, за които дори не може да се намери съгласие с общинските съветници, да се намери решение на други проблеми, завещани от ГЕРБ.

Бонев посочи, че от ГЕРБ отказват да се срещнат с ПП-ДБ, но други партии са потвърдили. Кои точно обаче – щяло да стане ясно в следващите дни.

За коалиция с ГЕРБ в СОС обаче нямало как да се водят разговори. Позицията на ГЕРБ е необяснима и неконструктивна, изтъкна той.

Относно критиките за снегопочистването в София и в цялата страна, Бонев заяви, че хората много добре разбират, че едни системи, които са изграждани за 18 години, не могат да бъдат преработени за една седмица.

С тежката зимна обстановка, поради топлото време листата на дърветата все още са на тях и в тази комбинация, всичко това доведе до счупване на много клони, отчете Бонев. Въпреки тежката зимна обстановка екипите на Столична община и Столичния инспекторат полагат изключителни сериозни усилия да се справят с предизвикателствата.

Вече 32 часа аварийните екипи не спят, за да премахват счупени клони и да възстановят повредите, отчете Борис Бонев и определи ГЕРБ като креслива опозиция, без да дават решения.

ПП-ДБ-Спаси София са спокойни за капацитета, който изграждат в Столична община.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts