| | | |

Радев избесня: Озаптете Асен Василев! Досега президент, не е правил това, но…

Ние сме свидетели от серия от авантюри в областта на финансите.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Аз много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира “Булгартрансгаз”. Само за месец дружеството натрупа 260 млн. лв. дълг, а постъпления в бюджета няма”.

По думите му това решение дискредитира страната ни пред европейските ни партньори.

По думите на държавния глава постъпления в бюджета няма, а решението за таксата ни дискредитира пред нашите партньори.

Срещу новата мярка се обявиха Унгария и Сърбия, които са най-тежко ударени като крайни потребители на руския природен газ. Унгария поиска наказателна процедура срещу България от Европейската комисия.

Според Румен Радев е недопустимо и решението на финансовия министър за разпродаване на Държавния поземлен фонд. Той е на мнение, че тези земи са стратегически ресурс, които засягат производствена сигурност на България.

“Тази земя не може да бъде употребена за текущи бюджетни нужди, нито да служи за компенсация на невъзможността да се управляват държавните финанси. Освен това отваря широки възможности за злоупотреба”, каза той.

Президентът призова “разумните политици” да пресекат опитите за тази “бюджетна авантюра”.

Досега президент не е налагал вето върху закона за държавния бюджет, но ако не се озапти министърът на финансите, не изключвам и такъв вариант, заяви Радев

Държавният глава обяви началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под неговия патронаж и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация.

Радев отказа да коментира заявката на депутата от ДПС Делян Пеевски, че е готов да поеме премиерския пост.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts