| | | |

Балабанов прозря срамна договорка на Нинова по коридорите на парламента

Парламентът гласува против създаването на временна комисия за това кой е заплашвал г-н Йоловски, което ми подсказва, че нещо се случва в едната част от опозицията, която касае БСП.

Какво е договорила Корнелия Нинова, кой ѝ натисна бутона в момента – защо БСП не подкрепиха създаването на Временна комисия, която да разследва заплахите срещу Александър Йоловски.

Това заяви Станислав Балабанов от “Има такъв народ” (ИТН) пред журналисти в кулоарите на парламента.

По думите му за ИТН е било важно да се направи такава комисия. “Нито ГЕРБ, нито ДПС гласуваха, от БСП се въздържаха. Ако БСП бяха гласували, можеха да наклонят везните”, посочи той.

Видно е, че „някой някъде по коридорите се е договорил“.

На въпрос “кой натиска бутона на Корнелия Нинова”, той не пожела да коментира.

“Г-н Йоловски на Председателски съвет много ясно изрази, че заплахите идват от Кирил Петков и Божидар Божанов”, заяви той и допълни, че отново ще предложат отново създаването на такава комисия.

Балабанов допълни, че по време на председателски съвет ГЕРБ и ДПС са били неутрални по предложението за създаването на комисия, която да разследва заплахите срещу министъра на електронното управление Александър Йоловски.

Народният представител обясни, че е изискал доклади от външни експерти, които са работили в ЦИК, Информационно обслужване, Министерство на електронното управление.

„Поискал съм техните доклади, но тези институции до ден-днешен не са ги предоставили“, посочи Балабанов.

На журналистическо питане кой натиска бутона на Нинова, Балабанов отговори да попитат нея, но допълни, че му е странно да я вижда в услуга на управляващите.

Относно отвореното писмо на депутата от ДПС Делян Пеевски до премиера Николай Денков, Балабанов обясни, че Пеевски е действащият министър-председател на страната, докато Денков е просто за фасада, обяснявайки, че хората от площадите са останали излъгани.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts