| | | |

МЪЛНИЕНОСНО: Хазарта нахока Лорер и той веднага се извини

Какво е искал да каже авторът?

Днес заявих моята принципна позиция по БТВ: министър-председател на страната не трябва да бъде човек, който е обект на международни санкции. Като г-н Пеевски.

Това написа в своя Фейсбук профил депутатът от “Продължаваме промяната”-“Демократична България Даниел Лорер по повод казаното от него в ефира на бТВ по адрес на председателя на ПГ на ДПС.

“Извинявам се на всички наши поддръжници и приятели, които са се стреснали от заглавията по отношение на г-н Пеевски тази сутрин. Заглавието не отговаря на казаното от мен.

Когато Хамас нападна Израел, извършвайки зверски издевателства над мирно население, и когато Путин нападна Украйна, ДПС застанаха на страната на жертвите. Аз не мога да не отчета това.

Същевременно във вътрешнополитически план смятам непрекъснатите изяви на г-н Пеевски, особено към премиера г-н Денков, за провокативни, непремерени и несъстоятелни, и това е ясно и от моите действия и реакции досега, и от цялостната позиция на “Продължаваме промяната” и нашата коалиция с ДБ.

Такова деструктивно поведение не може да бъде нито подкрепено, нито поощрявано”, обясни той.

След телевизионното интервю на Лорер неговият колега Ицо Хазарта написа, че “след днешното си изказване най-малкото, което дължи моят колега Даниел Лорер на българските граждани, е извинение. Не обяснение, а извинение”.

снимка: Архив

Similar Posts