| | | |

Мълния! Борис Бонев се отказа да е шеф на СОС, ГЕРБ също няма кандидат

Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) няма да издига кандидат за председател на Столичния общински съвет.

Това обяви Борис Бонев, който беше кандидатът на коалицията, но два пъти не беше избран. И в двата пъти той беше подкрепен само от своята група в съвета.

Бонев обясни, че решението да се оттегли от надпреварата е колективно и подкрепено от всички общински съветници на “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”). От думите му обаче не се разбра дали коалицията ще подкрепи някой друг в битката за поста.

Неуспелият кандидат за кмет на София от ГЕРБ Антон Хекимян уточни, че и неговата партия няма да издигне кандидат.

Лидерът на “Спаси София” така и не събра нужните 31 гласа, за да стане председател на общинския съвет. Той на два пъти достигна до балотаж за поста с издигнатата от БСП Диана Тонова.

От левицата настояха, че няма да оттеглят кандидата си, както и че не биха подкрепили друг претендент.

Бонев на практика беше номиниран за председател на общинския съвет още с обявяването на общата коалиция и кандидатурата на Васил Терзиев за кмет. Обединението тогава разчиташе да получи мнозинство в общинския съвет, но изборният резултат им отреди 23 места от 61 възможни.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts