| | | |

Денков настъпи мотиката: На глупостите на Делян Пеевски няма да отговарям! Герб или ще се…

“Не смятам, че трябва да отговарям на всички глупости, които се говорят в публичното пространство.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков в отговор на Делян Пеевски, който вчера заяви “не може сам да се защити, батковците му Петков и Василев го пазят”.

Той коментира и избора на проф. Момчил Мавров за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Припомняме, че по време на дебатите се стигна и до сблъсъци между депутатите.

„С избора на този подуправител бяха нарушени два принципа. Този човек има проблем. Аз лично съм виждал сигнал до ДАНС до прокуратурата, че той е лобирал за чужди интереси. Наредих да бъде изпратен до председателят на НС Росен Желязков точно този доклад“, заяви Денков.

По думите му назначаването на проф. Мавров на позиция, която е свързана с разпределянето на над 8 млрд. лв. годишно е проблем

Второ договорките с ГЕРБ винаги са едни и същи. Хората, които се назначават да бъдат приемливи и от двете страни. Вчера ГЕРБ и ДПС със съдействието на “Възраждане” избраха този човек.

Защо е важно това – не само заради конкретните възможности за злоупотреби в НЗОК, които трябва да предотвратим, а и заради това, че беше демонстриран един начин за вземане на решения, който може да бъде изключително опасен, дори фатален за развитието на България, ако той бъде приложен при гласуването на Конституцията и избора на състав на Антикорупционната комисия и регулаторите, отбеляза още акад. Денков.

„Това, което не знаете и го казвам за първи път – от две седмици ГЕРБ вече бави приемането на правилата за избор на председател на Антикорупционната комисия.

Или ГЕРБ ще се върне обратно по пътя, по който тръгнахме, или ние през последните две седмици сме се отклонили в грешна посока. Това е залогът пред нас и заради това емоциите са по-високи“, заяви още премиерът.

„ГЕРБ се опитва от самото начало да работи на квотен принцип. От самото начало с Мария Габриел казахме, че това няма да стане. Начинът да се реализира това сътрудничество е всички лица да са приемливи и за нея, и за мен“,допълни Денков.

„Вчера много ясно се видя, че има опасност да тръгнем в грешната посока. Разговаряхме с ръководителите на ПГ на ПП-ДБ, че ние трябва да се върнем обратно в правилната посока. Ако това не стане, това правителство няма смисъл”, категоричен е Денков.

По думите му единственият смисъл правителството да работи е, ако България се движи в правилната посока, особено сега, когато сме „на една ръка” разстояние от Шенген.

„Какво означава да напълним Антикорупционната комисия с хора като този, когото гласувахме вчера. Това означава да превъртим играта отново и да се окаже, че хора със съмнителна репутация се опитват да управляват България – в това няма да участваме”, предупреди той.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts