| | | |

Ключова среща в парламента: Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев искат две оставки ВИДЕО

Разбрахме се да започнем разговори за регламент, по който да се избират назначенията в регулаторите.

Това заяви пред медиите Христо Иванов на съвместно изявление с Бойко Борисов и Асен Василев.

“Подкрепата ни за кабинета беше потвърдена – както за акад. Денков, така и за Мария Габриел”, добави той и уточни, че са се разбрали управителят и подуправителят на НЗОК да направят крачка назад и да подадат оставки.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на Христо Иванов и на Асен Василев за срещата, която са направили. Той заяви, че срещата решава няколко неща:

“Срещата, която направихме, реши няколко неща. Благодаря на Христо Иванов и Асен Василев”, заяви Борисов.

“За избора на здравната каса, на управителя. Когато имаш здравен министър, управител, финансов министър – това не е проблем, но всички решихме да направим крачка назад, да ги помолим да дадат оставка, защото това е най-бързият и заедно с целия пакет регламент как ще се избират от тук нататък регулаторите – да спрем да се обвиняваме”, допълни Борисов.

“Вчера те ме обвиняват мен за “Възраждане, аз ги обвинявам тях за “Лукойл”, заяви лидерът на ГЕРБ.

“Нека като подпишем да е ясно мнозинството – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС – за конституционно мнозинство, за регулатори, за служби, но всичко това да бъде описано в регламент”, добави той.

“Няма да поискам оставката на Асен Василев, защото ми обясни, че за последния месец има 1 млрд. повече събрани. Доста неща си поговорихме за данъчните закони”, коментира лидерът на ГЕРБ на въпрос за критиките към бюджета на Асен Василев и дали ще му поиска оставките.

Асен Василев се похвали с голяма събираемост и обяви, че от 0,8 дефицитът за ноември ще падне на 0,6.

“На път сме да изпълним бюджета с по-малък дефицит от заложения. Има подкрепа за бюджета”, категоричен е финансовият министър.

“След вчерашния ден, в който всики видяхме, че показването на мускули води до потъване на една говорилня, която не е модерна, затова проведохме час и половина разговори – бюджетът на НЗОК и бюджетът на държавата ще бъдат подкрепени” обяви Борисов.

“Когато водим един нормален, без истерии, без крясъци от първия ред, без нищо, свързано с политиката държание – можем да намерим консенсус”, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че Христо Иванов е водещ в конституционните реформи, защото част от най-големите регулатори са пряко свързани с конституционната реформа, затова по думите му, трябват и ДПС в този разговор

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts