| | | |

Пеевски: ДПС ще участва в регламента, за който се споразумяха ГЕРБ и ПП-ДБ ВИДЕО

Въпреки че не е част от състава на управляващата коалиция, председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски се присъедини към посланията, които лидерите на управляващите партии отправиха днес.

“Темата за НЗОК приключи. Ще бъде поискана оставката на шефа и на зам.-директора на касата. Процедурата ще тръгне наново и по нов регламент”, обяви той пред журналисти в парламента за напрежението около избора на подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Той посочи, че представители на ДПС също са присъствали на разговора между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

„Разумно е да се направи този регламент в партиите, които подкрепят правителството и конституционното мнозинство, ще участваме в това нещо”, каза Пеевски.

Той уточни, че ще участват в регламента, който засяга конституционното мнозинство и регулаторите. „В управлението, изпълнителната власт няма да се включваме нито на ниво министри, нито на зам.-министри”, заяви Пеевски.

В отговор на въпрос той каза, че ще имат хора в регулаторите, както имат представител в БНБ.

На въпрос как ще гласуват бюджета на касата, Пеевски отговори: “В момента го обсъждаме, има време след тези разговори и ще видите нашето решение”.

“Премиерът, ако започне да работи за хората, ще разговаряме с него, ако прави разумни неща”, допълни председателят на ПГ на ДПС. И обяви пълната си подкрепа към Мария Габриел.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts