| | | |

Грандиозен СКАНДАЛ: Терзиев върна на работа шеф с 4 смъртни случая, уволнен от Фандъкова

Новите кадри на столичния кмет Васил Терзиев са уволнени от Йорданка Фандъкова.

Това заяви столичният общински съветник от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев, който бе председател на Столичния общински съвет (СОС) в предишния мандат.

снимка: Архив

“Изключително сме притеснени от новото назначение на кмета Терзиев – уволнения от госпожа Фандъкова бивш вече директор на завода за отпадъци Николай Савов

Николай Саовов снимка: Архив

Този човек е уволнен във връзка с трагичен инцидент със смъртен случай под негово ръководство. Загинал е работник в завода за отпадъци, ден по-късно подаде оставка и зам.-кметът по екология.

Същият човек е осъден от ВКС във връзка с друга авария в “Кремиковци” с трима загинали и над 20 ранени. Тоест в две ръководени от него предприятия има 4 смъртни случая”, добави още Георгиев.

“Васил Терзиев няма екипа, за който е говорил. Вероятно кметът е бил подведен, не укоряваме него, трябва да се провери кой го е предложил, за да е ясно как хора, които са уволнени заради смъртни случаи, се връщат на бял кон в Столична община.

Това ли са новите стандарти, това ли е подготвеният екип? Уволнени кадри на Фандъкова да бъдат връщани през парадния вход”, заяви Георгиев.

„Общинското предприятие „Столично предприятие за третиране на отпадъци” (СПТО) има нов временно изпълняващ длъжността директор. Николай Савов поема управлението, след като миналата седмица се разделихме с досегашния директор поради установени недобри управленски методи и практики“.

Това обяви в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

„Основната задача на г-н Савов е да анализира състоянието на завода за отпадъци и има ли данни за безстопанственост при управлението му през последните години. Негов приоритет ще бъде да подобри състоянието и ефективността на предприятието.

Вярвам, че той ще успее бързо да ще оздрави завода. Г-н Савов има дългогодишен опит в областта на управлението на отпадъците.

От създаването на СПТО през 2013 г. до 2016 г. е бил негов директор, познава добре структурата му и спецификата на работа в него.

Работил е и като експерт в „Депо за неопасни отпадъци и ПСОВ „Садината “, като заместник-кмет „Европейски фондове и екология“ в община Елин Пелин.

Николай Савов е доктор на науките в областта на електрониката, енергетиката и автоматизацията и е главен асистент в Техническия университет в София.

Ще представим в следващите дни какво сме заварили и след разпоредения от мен финансов и технически одит ще покажем цялата картина в предприятието. За избора на нов директор на завода ще бъде обявен конкурс“, обяснява кмета.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts