| | | |

ПСИХАРИЯ: “Възраждане” поиска смъртно наказание за министър Тагарев

След вчерашната истерия в Народното събрание, когато депутатите си налитаха на бой, днес безумието мина всякакви граници. Смъртно наказание за “лицето Тагарев” поиска депутатът от “Възраждане” Ивайло Чоргов по повод решението на парламента за придобиване на бойни машини Страйкър.

“Смятам, че за в бъдеше, ако тази сделка се окаже не само неизпълнена, а позорна за България и компрометира нашата сигурност, това лице Тагарев трябва да има дори смъртно наказание”, обяви Чоргов.

Съпартиецът му Николай Дренчев посочи, че виновникът за разходите е в залата – министерството изпълнява разпореждания от депутатите.

“Проектът за инвестиционни разходи е предложен от МС, но ние като жалък гумен печат подписахме всичко, което те поискаха. Отговорност носим ние.

Тук, в тази зала са хората, които бъдещите поколения ще посочат като виновни за случващото се – за обезлюдяването, за колапса в здравеопазването и социалната сфера. Тук са хората, които пляскат милиарди на чуждата индустрия, вместо в нашата”, заяви Дренчев.

Самият министър Тодор Тагарев запази самообладание след заплахата.

“Психоатаките продължават, но ще се абстрахирам от тях”, каза той и благодари за подкрепата на проекта за инвестиционни разходи.

“Днес ще направите малък празник, поне за сухопътните войски, в които над 35 г. чакат нова бойна техника”, допълни той.

Народните представители приеха окончателно Законопроект за ратифициране на Международен договор (LOA) BU-B-UCP „Придобиване на бойни машини Страйкър”.

При първото гласуване това стана с гласовете на 146 депутати, 53 гласуваха “против”, а 5 “въздържал се”. При прегласуването 148 народни представители гласуваха “за”, 54 ” против”, а “въздържал се” – 5.

По време на дебата Румен Гечев от БСП каза, че цената в договора е прогнозна и на практика няма как да знаем дали тази цена няма да се вдигне.

Според него ние подписваме празен чек, затова той призова прокуратурата “много да внимава с тази сделка”.

“Такива унизителни договори в друга страна в Европа и държава членка в НАТО не подписва”, категоричен беше Гечев.

Той смята, че това не е договор, а е изпратена “заповед на баламите в тази държава”. Депутатът от БСП подчерта, че българската армия трябва да се въоръжи, но не по този начин и с такива срамни договори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts