| | | |

МЕРАЦИ: Възраждане готови на “жертва” в полза на софиянци

Ние имаме своя кандидат за председател на Столичния общински съвет (СОС) и сме готови да поемем председателското място в съвета, с което „да отпушим“ работата му в полза на софиянци.

Това каза Деян Николов – председател на групата на „Възраждане“ в СОС пред граждани, съобщиха от партията.

Двете най-големи политически сили абдикираха от управлението и не издигнаха кандидат, заяви той.

Николов обясни, че от „Възраждане“ веднага биха се наели със спешна отмяна на наредбата за влизане на стари автомобили в центъра на София.

„Важно е да знаете, че това е само първа стъпка и в наредбата е записано, че от 2025 година се разширява зоната на забраната и обхвата за автомобили, като през 2028 година забраната ще обхваща почти половината от София и половината от автомобилите“, обърна внимание общинският съветник.

Според него трябва да се предприемат адекватни мерки за подобряване качеството на въздуха, като по-често измиване на улиците.

Кметът каза, че старите коли можело да обикалят центъра по алтернативни маршрути. На мен това ми звучи като по-дълъг път на колите и повече замърсяване, коментира още Деян Николов и допълни, че

съдът говори и за миенето на улиците, че трябва да е поне 25 пъти в годината, но новото предложение на кмета е за едва 17% по-често миене или 7-8 пъти в годината.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts