| | | | |

Морфов с представление в Москва навръх годишнината от войната в Украйна

Представление, поставено от българския режисьор Александър Морфов, ще се играе в руската столица на 24 февруари тази година, става ясно от програмата на Московския драматичен театър “Гогол”.

Датата е важна, защото тогава се навършва точно една година от нахлуването на руските войски на територията на независима Украйна и започването на войната.

Морфов работи от дълги години в Русия основно като режисьор към трупата на Московския държавен театър “Ленком на Марк Захаров”. Там е смятан за една от звездите, като обикновено постановките му се превръщат в хитове.

Същевременно името на Морфов непрекъснато е в центъра на медийното внимание у нас от ноември, когато вратата на пиара в Народния театър Велислава Кръстева осъмна надраскана с надписи “ДПС” и “Изчезвай” и с откъртена табела, а дни по-късно режисьорът призна, че той е извършителят.

Днес от ГЕРБ реагира остро за това, че режисьорът е изхвърлил от екипа на “Хъшове” Евгени Будинов, защото бил депутат от ГЕРБ.

тома-биков-се-разгневи-на-алкохолика-м

“Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който го изхвърлихме от представлението…” Това са думи на режисьора Александър Морфов по адрес на актьора Евгени Будинов.

Думите на Александър Морфов са произнесени по повод отстраняването на Евгени от представлението „Хъшове” в Народния театър, заснети на видео, което се разпространява във Фейсбук.

В записа Морфов казва, че Евгени има актьорски качества, но не може да бъде част от представлението заради своите разбирания.

С две думи, причината Евгени Будинов да бъде отстранен от представлението е, че симпатизира на ГЕРБ и го заявява публично.

Очевидно Морфов говори пред участващите в спектакъла, като целта е да бъде унижен Евгени Будинов.

В същото време конфликтният режисьор продължава да се води на работа в московския театър “Ленком”, което става ясно от официалния сайт на театъра.

“Ленком”, известен преди като Московския театър на Ленинския комсомол и е официалното име на това, което някога е било известно като Московския държавен театър.

По-късно е кръстен на Комсомола, комунистическа младежка организация, създадена от Владимир Илич Ленин.

Преди това Морфов дълги години работеше в театъра в Санкт Петербург “Комисаржевска” и пренасяше сериозна част от тамошните постановки на сцената на най-престижния български театър.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts