| | | | |

На всяка манджа мерудия! Гешев: БТР-ите не са негодни. Негодни са политиците, които щедро раздават националния ни суверенитет

“Въпреки сложните ми отношения с президента Радев и това, че не приемам някои от крайните му външнополитически позиции, не може да се отрече, че решението му да наложи вето на подаряването на български БТР-и за Украйна е правилно.

Извън мотивите, които са логични, е ясно, че това е поредното подмазване към новите Големи братя по синдрома, останал от времената на Съветския съюз. Подмазване, което вече ни струва милиарди – дълг, който ще изплащаме ние, децата ни, а може би и внуците ни, ако останат да живеят в България”.

Това заяви бившият главен прокурор на България Иван Гешев в профила си във Фейсбук.

И продължи:

“Подкрепям ветото на президента, защото въпросните БТР-и можеше да се осъвременят и това щеше да ни струва само малка част от 5 милиарда лева, които са предвидени за закупуването на други морално остарели бойни машини. Пет милиарда, които ще плащаме ние гражданите.

Политиците ни твърдят, че подаряват БТР-ите на Украйна, защото са с “отпаднала необходимост”.

Аз пък се питам тогава защо ги взима Украйна? За какво ще ги използва, нали са негодни?

Нашите съюзници ще ни подарят други, с които да ги заместим? А ако ни се наложи да ползваме бронирана техника, ще вземаме назаем ли и от кого? Всъщност имаме ли армия?

Да, Русия е агресор и да, като част от свободния свят ние подкрепяме Украйна. Това обаче не може да става за сметка на деградирането на собствените ни отбранителни способности.

Ясно е, че БТР-ите не са негодни. Негодни са политиците, които щедро раздават националния ни суверенитет. Защото, за тях да се подмажеш на Големия брат, е по-важно от сигурността на родината.

За съжаление некоалицията се държи така все едно не управлява България, а чужда държава. Днес тя извършва предателство спрямо народа си.

Приоритет трябва да бъде българският национален интерес. И ние трябва да го отстояваме така, както го правят останалите ни партньори от ЕС и НАТО. За целта обаче първо трябва да си върнем държавата”, завърши Гешев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts