| | | |

ИЗБЕСНЯ! Пеевски показа на “лицето” Денков вратата на МС: Този цирк трябва да свърши!

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски нарече премиера Николай Денков “лице” и отказа да го коментира, като не отговори на въпрос дали сваля доверието си от него.

“Всичко в държавата започва да става смешно, не мога да разбера какво правят управляващите. Този цирк трябва да свърши. Едно казва премиерът, после твърди, че не го е казвал. Това е смешна работа”, възмути се той.

И попита трябва ли цялата държава да се тресе заради “Пирогов”, болницата, която си върши перфектно работата.

“Случва се заради един съветник. И сега си отмъщават. Това трябва да приключи веднага”, отсече председателят на парламентарната група на ДПС.

Журналисти направиха лапсус и го попитаха дали сваля доверието си от Делян Добрев, а после се коригираха и казаха Николай Денков, на което Пеевски заяви: “От Делян Добрев не си свалям доверието, другото лице не искам да го коментирам.”

“ДПС не участва в тази сглобка – нямаме министри и зам.-министри. Не желаем да имаме общо с това нещо. Подкрепяме евроатлантическото мнозинство и евроатлантическо правителството, защото няма друга алтернатива, видяхме до какво водят служебните правителства – пълна разруха”, каза още той.

Председателят на парламентарната група на ДПС обяви, че докато не се реши драмата в сглобката, ДПС няма да гласува бюджета. “Няма нищо спешно”, добави Пеевски.

“Да спрат определени лица от изпълнителната власт да поучават парламента. Това няма да се допусне. Те са избрани от този парламент и не могат да го поучават. Трябва да си знаят ясно местата и ако не ги знаят, има само едно място и това е изходът от Министерски съвет”, завърши той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts