| | | |

Кирил Петков отряза ГЕРБ и ДПС: Без ненужни драми! Датата на дерогацията е 1 март! Няма на всеки 2 седмици…

ГЕРБ да знаят, че финално решение се взима единствено на лидерска среща, заяви съпредседателят на ПП

Съпредседателят на ПП Кирил Петков поряза твърденията, лансирани ден по-рано от шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която намекна, че ДПС ще получат 1/3 от позициите в държавните регулатори.

“Нека се фокусираме върху бюджета и конституцията. Всички задачи не може да решим наведнъж. Нека приоретизираме.

Сега бюджетът и конституцията, след това в посока регулатори. Там ще бъде много сложно” , обърна се Петков към (не)коалиционните партньори.

“Виждам анонси да се опитват да преговарят през медиите. Няма договорка с по една трета. Това не е така. Там ще се седне, ще има отделен разговор. Ние ще отстояваме, видяхте какво направихме с НЗОК. Котки в чувал няма да допуснем в тия регулатори. Нещата ще се движат по ясен и систематичен начин”, зарече се той.

“Борисов има собствено мнение и го изказва по медиите. По принцип колегите от ГЕРБ трябва да знаят, че всъщност всяко едно финално решение става само и единствено, когато има лидерска “, коментира Петков в парламентарните кулоари във връзка с намеците от лидера на ГЕРБ за оставката на здравния министър Христо Хинков.

По темата за дерограцията Петков призова колегите от ГЕРБ да не преговарят тази тема всеки 2 седмици.

“Имаше ясно изявление, изказване, договорка, че датата е 1 март. Както вчера си спазиха договорката за първия закон, така да я спазят и за този. 1 март е уговорката, всичко друго ми се вижда ненужни драми“, заяви той.

“Бях в Брюксел и има голям шанс през декември нещата да се обърнат за Шенген. Ако продължи конструктивно диалогът, може и да имаме добра новина, но това го казвам само предварително”.

Очаквайте подробности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts