| | | |

Борисов: Веднага подавам оставка, ако се случи това! ВИДЕО

Правих съвещания цял ден – не съм чул какво се е говорило от сутринта за „Пирогов“. Аз съм системен играч и системен политик.

Христо Хинов е здравен министър на „Продължаваме Промяната – Демократична България”. В никакъв случай не е наш.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

“Аз съм системен играч и системен политик. Днес следобед ръководството, включително и изпълнителния директор на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”, ще бъдат изслушани в Комисията по здравеопазването”, заяви Бойко Борисов.

“Асен Василев даде рецептата как да се излезе от ситуацията с „Пирогов”, подчерта Борисов във връзка със сътресенията в най-голямата спешна болница.

Припомняме, че в сряда финансовият министър заяви, че би поискал оставката на здравния министър.

Според Борисов няма как един подуправител да сътвори каквото и да е неправомерни действие, при положение, че има министър на здравеопазването със заместници, министерството на финансите със заместници, които участват в касата.

И отново се възмути от напрежението, предизивкано от избора на подуправител на НЗОК. Затова с Асен Василев взели правилното решение и управителят, и подуправителят да си подадат оставките.

“Принципалът, този които е избран от НС е по-добре да си прави обществените поръчки. Той направи някакво действие, което се опитваме да си обясним с една болница. Като се усетиха, че е много поръчково, пуснаха проверки и на други болници”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и дерогацията:

“Аз мисля, че трябва отново да стъпим на това, което казаха ЕК и европейския комисар – колкото може най-скоро.

ПП-ДБ не трябва да се притесняват, ако тя влезе веднага. Гарантирам, че, ако влезе веднага, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си. Ако мръдне, аз подавам оставка от партията”.

За данъчните закони Борисов пък заяви: „Престанете да ни вменявате неща, които не сме казали. Кога не сме били в зала, за да кажем, че ще влезем.

Вчера Василев дойде и направихме корекции, каквито искахме. Днес ще гласуваме данъчните закони. Ще го подкрепим въпреки част от съпротивата на нашите депутати“.

В тази (не)коалиция докато всичко не се договори, нищо не е договорено, припомни старата си теза Борисов.

И обясни, че в НС ще мине и оръжието за Украйна, като се договорят и данъчните закони.

“Направихме корекциите, които искахме. Обещах 15% увеличение по европейските директиви да го подкрепим, въпреки съпротивата на част от нашите депутати”, заяви той по адрес на разговорите с финансовия министър и отстъпките по бюджета.

“Ние като говорим с Асен Василев не е нужно да ходят представители или нотариус, за поетите ангажименти.

Към днешна дата това, за което сме се разбрали, и съм поел като ангажимент винаги се е случвало”, отсече Борисов за договорките с ПП-ДБ. И посочи, че депутатите на ГЕРБ вчера са подкрепили предложението за Черноморието, което било важно за Кирил Петков – за Карадере, Корал и т.н.

За драмите с избор на председател на Столичния общински съвет (СОС) Борисов заяви: „Ако имаше нещо договорено, то щеше да има председател. Ние сме опозиция в София.

ПП-ДБ не са искали нищо от нас, за да има договорка. Не сме водили разговори, не сме разговаряли и не искам да разговаряме – те си играят с другите партии там.

Спукаха ни тъпанчетата, че имат екип с и него София ще цъфне и върже. Първата седмица имахме бой по улиците, а на втората сняг и още не може да се оправим от него“.

Очаквайте подробности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts