| | |

Създадената тайно „червена коалиция“ в СОС беше разрязана на парчета с флекс

Кандидатурата на Борис Бонев да бъде заменена от тази на Грети Стефанова, прогнозира общинският съветник от ГЕРБ – СДС Георги Георгиев преди поредния опит Столичният общински съвет да избере свой председател.

Грети Стефанова е най-възрастният общински съветник, избран от ПП – ДБ – Спаси София, която води заседанието докато не е избран председател.

“Създадената тайно „червена коалиция“ в СОС беше разрязана на парчета с флекс”, изтъква във Фейсбук Георгиев.

“Единственото нещо, което от ПП-ДБ успяха да направят в първия си месец като управляващи на „Московска“, е да се отърват от обещанията си към Борис Бонев”, подчертава Георги Георгиев.

И обръща внимание: “Вече 10 дни чакаме кметът и екипът му да внесат доклади и документация за европроектите, които трябва да се отчетат до края на годината, за да не се изгубят средства. Нито страница, нито ред, нито един официален документ.”

Ето и целия пост на Георги Георгиев във Фейсбук:

В първия месечен отчет на г-н Терзиев разбрахме какво не е направил като кмет.

През последния месец видяхме кмет-заложник на предизборните си вътрешнокоалиционни обещания.

Няколко часа преди петото поред “първо заседание” на общинския съвет, г-н Терзиев призова партиите за подкрепа.

Вече 10 дни чакаме кметът и екипът му да внесат доклади и документация за европроектите, които трябва да се отчетат до края на годината, за да не се изгубят средства.

Нито страница, нито ред, нито един официален документ. Статус във Фейсбук няколко часа преди заседанието. Толкова.

А всъщност единствената задача, която този месечен отчет на (не)кметуването имаше, е да се обърне към „своите“ от ПП – ДБ – Спаси София да намерят „в различните мнения и позиции съгласие и баланс“ и „покажете как се прави“ на останалите.

След като създадената тайно „червена коалиция“ в СОС беше разрязана на парчета с флекс, утре очакваме кандидатурата на Борис Бонев да бъде заменена от тази на Грети Стефанова.

снимка: Архив

Подходът е същият – отново кандидат зад когото няма мнозинство. Вероятно след това ще издигнат представител на някоя от малките групи в съвета – пак без ясно мнозинство.

Така единственото нещо, което от ПП-ДБ успяха да направят в първия си месец като управляващи на „Московска“, е да се отърват от обещанията си към Борис Бонев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts